Ridgeway – Criminally Bad Elf. 10,5% og 0,5 l. Købt i Vinspecialisten til 40 kr. 


Så drikker vi en barley wine for første gang her hos Øl-Novicerne. Så det bliver meget spændende at se hvad denne øl kan præstere. Vi har tjekket den lidt ud på ratebeer.com, hvor den har 50/11 i score, ikke lige den bedste.

Her er den store danskes, forklaring på hvad barley wine er: 
“barley wine, britisk betegnelse, egl. ‘bygvin’, for stærkt ale, dvs. øl på ca. 8-12% vol. alkohol. Traditionen opstod i England i 1700-t. og 1800-t., hvor sande patrioter fra overklassen hellere ville drikke stærkt ale end franske vine. Øllet brygges bl.a. med pale malt og lagres gerne 18 måneder eller to år. Smagen er vinøs og fyldig som sherry eller portvin. Berømt er bl.a. Thomas Hardy’s Ale (11,7-12% vol. alc.) og Samuel Smith’s Strong Golden (10,2% vol. alc.).”
Og som den engelske overklasse er vi også mere til de stærke ales end til de franske vine. Så imens vi slænger os i vores læderindbundne chesterfield lænestole, nyder vi en stærk ‘bygvin’ med dertil hørende hjemmelavede julesmåkager. 

Og nu tilbage til noget lidt mere seriøst. Den dufter helt vildt af alkohol, men vi fornemmer samtidig en anelse sødme. Mundfornemmelsen er noget klæg, varm og stærk. Der er intet balanceret over øllet, det er kun alkohol vi kan smage. 


Det er dog ikke kun negativt, vi har tidligere prøvet H.C. Andersen bryg hvilket slog vores smagsløg halvt i koma, denne øl er meget mere raffineret og så er navnet og etiketten en okay øl værdigt. Hvis man kan håndtere alkoholsmagen, har du en kraftig juleøl med smæk i. 

Vi giver denne øl 3 kapsler, da ja, den smager af alkohol og det var ikke helt det vi havde forestillet os, en barley wine skulle smage af. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: