Collesi – Imper Ale Ambrata Fiat Lux. 7,5% og 0,50 l. 
Øl-Novice Søren har anmeldt denne øl.

Så spiller Danmark mod Kroatien, og om ikke at de vinder og det gjorde de! Jeg skrev tidligere på facebook om vi skulle smage Viborg Bryghus svar på en belgisk dubbel, men det må vente. For i aften har jeg skænket mig en italiensk øl, det er ikke så tit man støder på en øl fra de kanter. Øllen har jeg fået af min faster og onkel i julegave, og den er vist købt i Aabybro.
Det er en sjov flaske, meget vin/ champagneagtig.

Udseende 
En flot skum til at starte med, men forsvinder rimelig hurtigt igen og nu ikke rigtig til stede. Øllets farve er mørkerødt omend lidt grumset. 
Duft
Den dufter af humle, bær og blommer. En meget behagelig duft, jeg faktisk ikke forventede ved denne øl. Nej, jeg ved faktisk ikke hvad jeg forventer af denne øl. 
Smagen 
Mmmm, var det først jeg udbrud. En blød og rund mundfornemmelse. Kulsyren er flot præsenteret og gør samtidig øllen frisk. Alkoholen klæder den også, og giver et skub i den rigtige retning. Desuden fornemmer jeg humlen i eftersmagen, dog er eftersmagen forholdsvis mild. Men nu har jeg drukket halvdelen af øllen måske lidt for kold, så jeg lader lige den sidste halvdel stå lidt, for at se om den ændre sig.

Efter lidt research på ratebeer, finder jeg ud af øllen er af øltypen Biére de Garde, en øltype jeg før har skiftet bekendtskab med i den franske øl Gavroche. Dog ville jeg have skudt på en belgisk ale, med den dybe i både duft og smag denne øl har. 

Nå, smagen ændrer sig ikke så meget efter øllen har stået lidt tid i glasset for sig selv. Dog synes jeg at øllen kommer med en tør og en anelse bitter smag i ganen. 

Konklusion 
Det er ikke særlig tit Øl-Novicerne støder på øltypen Biére de Garde, som så vidt jeg ved er en gårdøl/ landøl. 
“Biere de Garde er en øltype, der oprinder i det flade og frodige landskab i den franske provins Nord Pas-de-Calais. Øllet har et tæt slægtskab til det vallonske Biere de Saison i Belgien, der ligesom Biere de Garde er et produkt af gamle hjemmebrygstraditioner i det fransktalende Flandern. Biere de Garde er som øltype oprindeligt en landøl. Den blev brygget ude på gårdene i vinterhalvåret, med det formål at have en fyldig og forfriskende øl til sommerens og efterårets høstarbejde.” Kilde: glocalbeer.dk. 

Og med den lidt længere forklaring, vil jeg give denne øl 4 kapsler, for at overraske meget positivt og være en god øl-oplevelse. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: