Øltype: Amber Lager
Alkohol: 5,8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Superbrugsen, 20 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.


Ja så sidder jeg og drikker alene, hvor trist er det ikke lige? Men ølbloggen skal jo opdateres, så jeg må jo ofre mig og konsumere en øl for at please vores trofaste læsere, der hver tirsdag venter i åndeløs spænding på nyt fra Øl-novicerne.

I denne omgang er det en øl fra min hjemstavn, nemlig en Thy Julefnug, 50 cl og på 5,8% købt i Føtex til 18,95.Der er en hel serie af juleøl fra Thisted Bryghus, den traditionelle julebryg, økologiske julren, jule stenøl, økologiske julefred og en juleale. Den økologiske julefred og jule stenøllen har jeg på hylderne, så de to vil blive bragt i et senere blogoplæg.

Nu til øllen. Jeg har fornyligt fundet mig et godt ølglas at drikke af (kan ses på billedet) og det klæder øllen rigtig godt. Øllen har en ravgylden farve og skummet der holder hele vejen ned gennem glasset er hvidt som sne. Når jeg stikker næsen ned i glasset, dufter øllen ikke at det store, den har ikke den samme duft som ved en overgæret øl som den forrige øl (Golden Naked Christmas Ale) der er osse var af typen ale, der gerne har en let sødlig karakter.

Denne øl er derimod i familien med de undergærede øl hvor pilsner er stærkt repræsenteret. Øllen minder alt af mest om en classic dog med lidt flere procenter. Den er tør med en let sødelig smag og den har en lang eftersmag.

Øllen slår sig ikke op på at være droppet med citrus og andre mærkelige tilsætningsstoffer (på den gode måde), men det hører jo osse en de overgærede øl til. Derimod, hvis du er på udkig efter en traditionel juleøl kan du roligt mæske ganen med denne øl. Den har en god smag i sidste ende men det er ikke en øl der får englene til at synge.

Søren: 3 ud af 5 kapsler.

 

 

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: