I aften er Ølnovicerne taget til Vestbyen, hvor den står på mad og ølsmagning hos gæsteanmelder Anders Bertelsen. Anledningen er endt modul periode og nyopstartet gruppe arbejde med undertegnet og Anders. Menuen lyder på kylling a la Vestbyen, med ovnkartofler tilsat frisk timian, hvidløg og overhældt olivenolie – samt hjemmelavet tzatziki.

Øllene der er på menuen, og som er den centrale omdrejningspunkt for aftenen.

Kwak, Belgisk Ale, 8,4 %, 75 cl., købt i Ølkonsortiet for 74 kr.

Dette er en fantastisk øl. Kommer direkte fra Belgiens aller helligste bryggeri. Øllen er let farvet gylden a la rav, og honninggylden kan vi også godt føje til repertoiret. Øllen er ret lækker at dufte til, virkelig lækker. Gæsteanmelderen Anders siger dog, at den er noget alkoholiseret. Vi er dog noget mere hærdede – mener vi selv – efter intens indtagelse af de seriøse druk-mås’ øl.
Tilbage til Kwak. Den er har en rigtig god eftersmag, den minder meget om smagen af mjød og eftersmagen bliver ved selv efter en fem minutter.

Søren og Mathias:

øl5

Anders:

øl3

 “Jeg er ikke sur, jeg er skuffet.” (det var ham der betalte)

Carlsberg Christmas Ale 2012, 8.3 %, 66 cl, købt i SuperBrugsen for 35 kr.

Den lugter slet ikke af øl,  meget sødlig lugt; siger Søren. Mathias udtaler; det er fandme gran! Drikker jeg af en andens? Siger Anders (han er fuld) (Gu’ er jeg ej!). Eftersmagen er bitter, og smager lidt af appelsin.
Øllen er noget sort, men ikke porter sort.
Da temperaturen var helt rigtig, smagte øllen ganske godt. Med en mild smag af anis, og eftersmag af modne appelsiner, så ramte den julestemningen ganske fint. Dog blev den en anelse for bitter da man var ved at nå bunden, og temperaturen efterhånden havde sneget sig op på stuetemperatur.

Søren:

øl4

Mathias:

øl3

Anders:

øl3

Kapuziner Winter-Weißbier, 5,4 %, 51 cl, købt i Ølkonsortiet for 29 kr.

Frisk og læskende var skummet ikke – det faldt rimelig hurtig, og øllen ligner en sløret æblemost. Det var øllen til gengæld. Den smager slet ikke af ost!
Den har en frisk, sødlig gæret smag, og bobler lige så lystigt som en champagne mens den dækker hele munden med velsmag. Den er god! Der er et godt sammenspil mellem hveden, og en mild frugtagtig smag. Er det bananer og klementiner? Julen er dog en smule svær at finde.
Det eneste problem, helt generelt med weissbier, er at den ligner en tømmermænds-morgentis.

Søren og Mathias:

øl4

Anders: 3 kapsler (med pil opad) (Gæsteanmelder må godt give pil opad)

øl3

Skovlyst, Mørk Ale, Julebryg. 6 %, 50 cl, 20 kr. i Netto.

“Det lugter af Skanderborg” (Anders, what? Det er en juleøl!), og “en anelse af kanel” (Ja den er god med dig Søren). Den går godt ned med Imagine Dragons (Hør det, det er godt!). Ja Søren ved ikke hvordan gran smager, men han synes nu at den her øl smager af kanel.
Skovlyst er kendte (berygtede) for at bruge alt godt fra naturen, og deres julebryg har selvfølgelig fået tilsat et par grankviste. Efter at have læst på etiketten, går det op for os, at den rent faktisk har tilsat kanel (Søren er stolt)
DET SKU DA EN MOJITO ! Anders pointerer det og vi andre siger; ja det er sku da rigtigt. Juleøl med præg af Ibiza, hmm, vi siger enstemmigt; genialt.
Mathias tager over og siger at den bliver bedre med tiden.

Søren, Mathias og Anders:

øl3

Limfjordsporter, Double Brown Stout, svarer til 2 genstande i 33 cl, 9,95 kr. i Kvickly.

Tjære øl numero uno. Du kan skære igennem den. For satan den er god siger Mathias imens han gagger i tjæren. Den bedste porter Søren har smagt (Men Søren er fuld, så jhan fatter iongenting)

Søren og Anders:

øl3

Mathias: er ovenud begejstret og giver:

øl2

3 kommentarer

  1. Jeg er glad for at læse, at I er begejstrede for Kwak – min personlige favoritøl. Og drenge, jeg kan love jer, at hvis I drikker den af de originale Kwak-ølstativer og gerne på en gammel beverding midt i Bruxelles med marionetdukketeater under loftet, så er I faktisk så tæt på en 10'er, som det næsten kan lade sig gøre at komme! Tro mig, jeg har prøvet det!

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: