Øltype: Quardrupel
Alkohol: 10,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 30 kr
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler / 5 ud af 5 kapsler

Først en lille OBS til folket. Vi har løbende redesignet det visuelle udtryk i vores blog, men nu skærer vi helt ind til benet, og ændrer vores karakterskala. Vi uddeler stadig kapsler, men i stedet for 1-10, giver vi nu 1-5. Grunden til dette, er for at overskueliggøre og præcisere vores anmeldelser, samt med ønsket om at uddele flere topkarakterer.

Vi giver som skrevet øllene 1-5 kapsler med beskrivelserne.

1: Svær træls tjære-vand
2: Jævn kedelig
3: God øl, men mangler det specielle
4: Glimrende specialøl
5: Feinschmecker – det blir ikke større

En øl af overraskelser
Øllen overrasker allerede ved første øjekast. Flasken er, som vist på billedet, af en særlig støbning, hvilket bryder med den standard vi er vant til. Flasken giver også et praj om “things-to-come”, da flasken ikke er det eneste der overrasker. 

Øllet overrasker også på flere niveauer, både aroma, smag og fylde forkæler smags og lugtesans. Det er en ovenud hyggelig øl at drikke, så vi kan ikke forestilles os at bælle øllen. Den skal nydes! Den er nuanceret, den har toner af lakrids, men er osse rund og mild i smagen og har træk fra Weissbiergenren. Øllen føles tyk, som hvis man drak piskefløde, hvilket er en helt ny oplevelse, og det gør kun øllen bedre – selvfølgelig. 

Øllen har en stærk, kraftig og fremtrædende alkoholsmag, men den overtager aldrig og gør øllen for stærk. 

Huskekage: Efter vores fadæse med Trappist øllene, hvor de blev indtaget direkte fra køl, har vi lært af vores fejl, og har givet øllen tid uden for køleskabet, så den kan komme op på de anbefalede 8-10 grader. Derfor smager denne øl rigtig godt, efter den har stået lidt i glasset og bliver kun bedre som tiden går. Ikke ligesom andre øl, der bliver dovne med tiden og ulidelige at drikke til sidst. 

Karaktererne
Som I kan se er vi i den gode ende af skalaen, da dette ikke er en almindelig øl, men en decideret velbrygget specialøl.

Søren

Mathias

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: