Øltype: Stout
Alkohol: 4,2% vol. (44 cl. dåse, nitrogen)
Forhandler: Føtex, 19,95 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Så har Ølnovicerne længe nok været på juleferie og undertegnede starter ud sådan en fredag aften, med en Guinness Draught.

Det er egentligt sjovt, for når man snakker om en Guinness, er det første folk nævner: “Den er jo så tyk, at man skal bruge en kniv for at skære igennem den.”  Det er nok heller ikke den man skal starte med, hvis øl er helt nyt territorium.

Øllens kendetegn er selvfølgelig den kulsorte væske, og en cremet skum der bliver der lige til sidste slurk. Øllen smager af kaffe, dog er der ikke sådan en ingrediens i, men derimod ristet byg. Hov, tænker I nok! Fine smagsløg har manden. Næ, det står på siden af dåsen.
Noget der slår mig er at øllen faktisk er frisk, efter man lige har kommet sig over den intense smag af ka… nå nej ristet byg. Og med frisk mener jeg, at jeg kan smage at der er vand i øllen, lidt vandet, uden det er dårligt. Den er langt fra lige så læskende som en pilsner eller ale. Men den er god.

Billedet er taget med min nye iPad Mini, ah!

Karakteren er lidt svær. Jeg står imellem 3 eller 4 kapsler. Dog lander jeg på 3 kapsler, hvis øllen skulle have 4 kapsler, skulle jeg befinde mig på en pub i Dublin med irsk snak i ørene og en pint langsomt skænket med det sorteste øl i glasset.

3 ud af 5 kapsler.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: