Leffe – Brune (Bruin, Brown, Dunkles, Negra) ; 6,5 %, 75 cl, købt i Netto for 36 kr.

Vi sidder endnu en tirsdag med øl i glasset, og fortsætter det belgiske tema fra sidst. Denne gang med Leffe Blonde’s, som vi drak sidst, tvilling Leffe Brune (for et spændende historisk indblik i Leffes historie – se forrige indlæg). Som navnet angiver er det en mørk øl, som i forskel til Blonde er en øl med en kraftig eftersmag af karamel. Hvis vi skal give øllen en mere tilgængelig og almen betegnelse minder den meget om en brown ale. Den er noget mørkere i smagen end en brown ale.

Vi bliver nødt til at sammenligne de to øl – Leffe Blonde og Leffe Brune med hinanden. Vi skrev tidligere at den blonde havde en blød smag. Det synes vi ikke at denne øl har, den er dog noget mere skrap i smagen, og en øllet eftersmag (Sørens ord), lidt lige som en pilsner bare uden at være læskende. Vi synes at man bliver lidt tør i ganen af at drikke øllen.
Igen har vi sat næsen op efter en uovertruffen øl og havde forventet at vores smagsløg blev forkælet på alle leder og kanter. Men vi blevet lidt skuffede, desværre.

Søren og Mathias:

Men for ikke at afslutte dagens anmeldelse negativt, vil vi gerne reklame for en ny pastaret, som Politikken har beriget os med – og som sagtens kan nydes med øl til:
http://politiken.dk/mad/opskrifter/ECE1493389/pasta-bagt-i-ovn-med-bacon-aerter-purloeg-ost-og-rasp/

Processen vises smukt her:

Bacon, fløde og ost er The Main Ingredients
Det ser godt ud, ikke?
Tømmermandsmad kalder de det. Men det kan også spises uden tømmermænd.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: