Øltype: Porter
Alkohol: 5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Salling Aalborg, 50 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Man skulle jo tror at der kun findes en rigtig mørk øl her i verden. Men der må i jo tror jo om igen. Der findes mange sorte øl på markedet, og de få vi har været igennem er i sandhed uhyggeligt sorte. Først Guinness, der ikke var lige så slem som dens rygte. Dernæst Murphy’s irish stout, hvor skummet var så bestandigt at det næsten var for meget. Derefter Limfjordsporteren, Guinness uhyggelig og mørke bror. En øl blot på 33 cl, men så stærk at de ikke tør skrive alkoholprocenten, man kan alligevel ikke mærke noget efter indtagelse af blot en øl. Det kunne godt være at man skulle prøve en af deres kombinationsmuligheder; enten half and half, Thy pilsner (selvfølgelig) og Limfjordsporter. Eller den lidt anderledes Støvle: Limfjordsporter, pilsner, citronvand og en snaps. Mmmm.

Men nu skal vi heller ikke bare snakke om fortiden. Iaften har jeg drukket Samuel Smith Old Brewery Tadcaster – The famous Taddy Porter, 5%, 55 cl.
Selvom om øllen er sort som natten, smager den ikke lige så intenst som f.eks. Limfjordsporter eller Murphy’s irish stout, der begge havde en meget røget smag, og Limfjordsporterens eftersmag blev der meget længe, for mit vedkommende en hel aften, hvilket er lidt for meget. En øl må gerne smage af noget, bare ikke så meget.
Men Taddy Porter smager af frugt, ikke en overfrugtet ting som man godt kan opleve ved indtagelse af en lidt for frisk Weisbier. Det er faktisk en rigtig god øl, hvilket nok osse har noget at sige i forhold til alkoholprocenten på 5. Øllen glider lige ned. Den er ikke krads som igen Limfjordsporteren. Øllen hænger ikke længe i svælget, men giver en sød eftersmag. Noget der slog mig, var da jeg lugtede til skummet, var at det duftede rigtig godt. Det var ligesom der al aromaen kom frem, det lugtede på en gang af frugt og slik. Smagen er derpå anderledes fra lugten, meget let røget men samtidig osse god aroma af frugt.
Det er i det hele taget en rigtig god øl, og den øl jeg holder mest af, af de “sorte broder”. Det er stærkt anbefalesværdig øl. Så hvis du lige som jeg er kørt træt i Limfjordsporter, så drik for guds skyld – The Famous Taddy Porter.

5 ud af 5 kapsler.

øl5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: