Gourmetbryggeriet – Blue Mountain Stout, 6,5% og 50 cl. Købt i Føtex til 20-30kr

Aftensmaden bliver lavet mens jeg drikker en kaffe/chokolade stout.

Øllen lugter godt, men ikke af det helt vilde, dog kan jeg fornemme lidt kaffe i lugten. Men derimod når øllen kommer ind i munden og rammer ganen, sker der ting og sager. Det er en smag jeg ikke har smagt før. Gourmet Bryggeriet skriver selv at det er stout med kaffe og chokolade. Jeg er ikke vant til at drikke kaffe og spiser heller ikke særlig tit meget mørk chokolade. Så ja smagen er noget uvant for mig.
Men når øllen sluges fremkommer der en meget bitter og ristet smag, som stammer fra kaffen. Ja de skriver endda at det er verdens bedste kaffe – Blue Mountain, der giver den gode smag. Men eftersmagen er til leve med og er faktisk ikke lige så “slem” som når øllen bliver slugt.
Øllen er iøvrigt kulsort. På billedet kan skummet ses, men det er hurtigt væk (det kan osse måske have noget gøre med min måde at hælde op på, men øvelse gør mester).

Nu er maden færdig og jeg har stadig øl tilbage i glasset, som jo iøvrigt er det foreskrevne Sniffer-glas man skal drikke af, for at få de helt rigtige aromaer frem fra øllen. Nu må er jeg sige at øllen helt har ændret karakter. Den bitre smag når øllen sluges, er næsten væk. Eller den bliver erstattet af en lidt blødere smag. Øllen bliver faktisk noget mere let drikkelig ved indtagelse af mad. I mit tilfælde bestod det bare af en kyllingeburger med tomat (man er vel studerende). Gourmet Bryggeriet anbefaler at øllen indtages sammen med kaffe og/eller chokolade.

Karakteren er i dette tilfælde lidt svær. Enten skal jeg give denne øl 2 eller 3 kapsler. 2 kapsler for slet ikke at ramme mine smagsløg og være meget bitter.
Dog bliver det 3 kapsler, for øllen kommer stærkt tilbage når maden bliver sat på bordet. Den gør rigtig godt til aftensmad og guderne må vide hvordan det smager til dessert. Hvis vi skal højere op på kapselskalaen, så skal jeg have lært at drikke kaffe og spise mørk mørk chokolade, før jeg for alvor kommer til at sætte pris på denne øl!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: