Øltype: Sweet Stout / Abbey Dubbel / Belgian Strong Ale
Alkohol: 5,2% vol. (33 cl.) / 7% vol. (33 cl.) / 9,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Salling, 50 kr for 2. / Bestofbeers.dk, 26 kr. / Fish n Beer, 30 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 / 2 ud af 5 / 4 ud af 5 kapsler.

Tobias og jeg har været et smut i Ølkonsortiet (der nu desværre er lukket) for at arrangere en ølsmagning til vores kollegie. Godt øl til folket! Og vi købte selvfølgelig også et par flasker med hjem. Desuden var vi også i Salling, hvor der var gratis smagsprøver af diverse lækkerier, og der røg lige et par flasker øl ned i indkøbskurven.

Brewfist – Fear, Milk Chocolate Stout. 

Vi starter med øllen fra det italiensk bryggeri Brewfist. De har lavet en milk chocolate stout, hvilket jo lyder meget eksotisk i sig selv.
Noget der slår os allerførst er, det føles som om der er meget brus i og prikker på tungen. Smagen er let vandet og eftersmagen ophører brat. Men duften fra øllet er en helt anden snak. Den lugter så godt! En lækker lugt af chokolade, en god mørk chokolade. Noget, har de gæve bryggere da ramt rigtig dernede i støvlelandet.

Konsistensmæssigt minder den mest om en Guinness med dens let frisk smag.

Vi giver denne øl 3 kapsler, for at gøre så udmærket som en god begynderstout. Men isærdeleshed osse for en fantastisk lugt af chokolade, gid øllen smagt lige så godt.

Westmalle Trappist – Dubbel.

Så er vi ude i en Westmalle Trappist – Dubbel og man må jo tage det sure med det søde. For vi er noget skuffede over denne øl. Øllet er meget mørkerødt og skummet bliver der som et tyndt låg hele tiden.
Øllet har en let sødelig lugt, lugter lidt af karamel, og har den typiske tunge og gode lugt som trappist ales er kendt for.

Smagen synes vi ikke rigtig er tilstede. Dog fornemmer vi et strejf af humle i eftersmagen.
Vi synes ikke at øllen smager dårligt, men for en øl inden for denne øltype, synes vi at den er “jævn kedelig”. Hvilket jo leder os hen til karakteren – 2 kapsler. Tobias anbefaler Chimay Rød, som også er på Ølnovicernes liste “50 øl du skal smage før du dør”.

Brasserie des Rocs – Grand Cru.

Hvor vi var noget skuffede over Westmallen, blev vi heldigvis positivt overraskede over denne øl.
Øllet dufter af ristet malt, og har meget fylde. Alkoholen/spritten er lige tilpas. Man mærker en blødhed i øllet som vi også før har mærket/smagt ved Gulden Draak 9000 Quardruple, hvor konsistensen nærmer sig fløde. Den er dejligt sødmefuld.

Vi havde dog et lille uheld med at øllen bruser over, så bundfald og øl var godt mikset, men det gjorde faktisk ingenting (DET ER EN HAN!).

Vi giver denne øl 4 kapsler, for at være alt det Westmallen ikke var. Og en anbefaling ud til folket der gerne vil smage en rigtig god belgisk ale.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: