Øltype: Gueuze
Alkohol: 5% vol. (37,5 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 66 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Denne eddikesure drik er der nok ikke mange som umiddelbart vil forbinde med en øl. Ikke desto mindre består den blot af de tre ingredienser som det tyske ”Reinheitsgebot” foreskriver: malt, humle og vand (+ gær). Forskellen er her at humlen er et par år gammelt, så det har faktisk mistet al sin bitterhed. Så øllen har slet ikke det bitre bid, som mange ellers forbinder med netop øl. Til gengæld er den blevet eksponeret for den vildtgær som findes i luften omkring bryggeriet nede i Belgien, hvilket giver den denne karakteristiske, utroligt sure smag.
Denne øl er bestemt ikke for alle! Søren var bestemt ikke imponeret over drikken med den lave pH-værdi. Jeg synes tværtimod, at den var intet mindre end fantastisk. Men jeg har også altid været glad for den sure smag af citroner, eddike og det der mærkelige sure slik.
Jeg synes øllen har en utrolig rig og kompleks smag af citrusfrugter, eddike og smagsnoter af gæret. Hvor den lambic som vi fik serveret til ølsmagningen på kollegiet, godt kunne virke en anelse endimensionel da den var sødet en hel del med ferskensirup (en såkaldt pecheresse), havde denne lambic en langt mere naturlig, interessant og udfordrende smag.
Så hvis man ikke er sur- og syrlighedsforskrækket, og kunne tænke sig at smage et lækkert forfriskende og spændende alternativ til øllets bitterhed, vil jeg på det varmeste anbefale at smage denne Cantillon Gueuze eller en anden usødet lambic af ”gueuze”-typen!
Tobias giver denne øl 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: