Øltype: Frugtøl/Sasion/Dunkel/Old Ale/IPA/Sweet Stout
Alkohol: 2,5%/5,5%/4,8%/5,6%/7%/5,7%
Forhandler: Ølkonsortiet.

I aften har vi her på Solside Kollegiet arrangeret ølsmagning med Ølkonsortiet og vi glæder os!

Lindemanns, Saison De Dottighies, Primator Premium Dark, Old Peculier, Clown Shoes, Svaneke Choko Stout

Ind træder Morten fra Ølkonsortiet, han har to kasser med øl i og tre kasser med glas. Glassen er utrolig gode at drikke af, og kan indholde omtrent 15 cl øl. Jeg spurgte til hvor disse glas kunne købes, men de er på det venligste udlånt af De Danske Øl Entusiaster til Ølkonsortiet. Så det er altså ikke nogle glas man lige kan købe, med mindre man kommer til et af DØE’s arrangementer.
Vi giver ingen kapsler i denne omgang, men der er helt klart øl der skal smages igen og anmeldelse.

Pecheresse Péches – Lambic Artisanal Lindemanns (2,5%)
Vi starter blidt ud med at smage på en lambic – Pecheresse Péches Lambic Artisanal Lindemanns, som den så smukt hedder.
Morten fortæller at en lambic typisk er en meget tør og syrlig øl. Ja smagen af øl, som vi kender den er næsten ikke til stede. Tobias beskriver strålende hvordan en rigtig lambic skal smage. Hvis Ølkonsortiet havde valgt at medbringe en knap så sød lambic ville de fleste nok have hældt det meste ud i vasken. 

Saison de Dottignies (5,5%)
Næste øl vi bliver præsenteret for er en Saison De Dottignies. Dette er endnu en belgisk øl. I Belgien brygger de stadig øl ude på gårde, herregårde og borge, og denne øl er en borgøl.
Den er let sødelig i smagen og føles frisk men osse en anelse tør.
Snakken gik lystigt. Og der var osse rig mulighed for at spørge ind til øllene. Et af spørgsmålene gik på, hvor “varm” en øl skal være, når den drikkes. Morten sagde at en tommelfingerregel er at øllen skal være 2 til 4 grader over alkohol procenten. Så hvis øllen har 5,5 % skal den være 8 grader varm cirka.

Primator – Premium Dark (4,8%)
Tredje øl er en tjekkisk øl. En Primator – Premium Dark, en mørk pilsner. Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Jeg var solgt med det samme! En helt fantastisk øl og jeg håber at når jeg skal smage og anmelde den igen, at den smager ligeså godt, som jeg husker. Øllen smager af kaffe og karamel.

Theakston Old Peculier (5,6%)
Så er vi nået til den fjerde øl i rækken af seks. Det er en mørk engelsk ale. Theakston Old Peculier. Dette er osse en god øl og den er noget mørkere end Primatoren. Både duften og smagen er af lakrids, ja jeg vil sige at det næsten er finsk lakrids.

Clown Shoes – Tramp Stamp, Belgian Style IPA (7%)
Dette er en rigtig bastard-øl fortæller Morten. Inden vi smagte øllen, havde jeg snakket med Morten om hvorvidt jeg til et vist punkt afskyer India Pale Ale. Og jeg havde overhovedet ikke opdaget, at den øl vi netop skulle til at drikke var en IPA.
Men Clown Shoes – Tramp Stamp, er faktisk ikke så slem. Jeg kan dog ikke sige mere om den, da det er det eneste jeg har skrevet i mine noter. Dog koster øllen hele 99 kr for 75 cl.
Morten anbefalede os dog at prøve en IPA fra England, da de amerikanske IPA’er ofte godt kan være lidt for humlet.

Svaneke Choco Stout (5,7%)
Nu kommer vi til aftens nok måske mærkeligste øl. En chokolade stout fra Svaneke Bryhus. Øllen alkoholprocent er meget normal, men det er smagen og duften vi skal snakke om. Den dufter intens af chokolade. Morten siger at det er det tætteste man kan komme på en pålægschokolade-øl. Og den smager vitterlig osse af chokolade. Da er der tilsat chokolade, direkte ned i øllen som en smagsforstærkende ingrediens.
Nogen sagde den smagte af de stænger der hedder Chokofant – så har du en fornemmelse af øllen. Øllen skal senere anmeldelse her os Øl-Novicerne.

Det var så en fantastisk aften i selskab med gode mennesker fra kollegiet og tak til Ølkonsortiet og Morten for at berige os med nogle lækre øl. Det er helt sikkert noget vi skal gøre igen.
Der var endda slatter og halve flasker tilbage, efter ølsmagningen var ovre. Så der blev drukket rester, resten af aftenen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: