Øltype: Black Ale
Alkohol: 8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Superbrugsen, 20 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Etiketten siger om denne øl:
Da den gamle brygmester i Thisted udviklede sin sidste overgærede øl, skulle der ikke spares på noget. Der blev tilsat spændende malte og sukre, karamelliserede lavasten og en ublu mængde ædel humle. Resultatet blev denne smagsoplevelse af en kulsort ale.

Og med disse ord vil jeg nu starte min anmeldelse.
Øllen læste jeg om første gang på Stovts hjemmeside, han er umådelig glad for øllen og har givet den 10 og en anbefaling med på vejen. Derfor tænkte jeg at nu skulle den smages. Den har desuden stået i køleskabet godt en uges tid, for man skal jo lige tage sig sammen til at drikke sådan en krasbørstig satan, på hele 8%.
Denne sorte ale, dufter af humle. Den har en karakteristisk sødlig duft, som mange ales har. Uden at det skal lyde træls er det lidt hen af IPA i duften. Men dette ændres dog radikalt når øllen indtages.
Det der slår mig først er den intense smag af lakrids, hen af finsk lakrids. Men øllet er osse kulsort. Eftersmagen er vedhængene og sidder længe i svælget, det er vel sagtens humlen der spiller meget ind i eftersmagen.
Dog vil jeg ikke mene at denne øl er så krasbørstig som man kunne frygte, men nem at drikke er den heller ikke.
Derfor lander denne øl på 4 kapsler.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: