Kloster Andechs Doppelbock Dunkel. 7,1% og 0,5 l. 

Tredje øl i serien om øl fra den tyske grænse. 
Jeg rev den ene vilkårlige øl ned efter den anden og jeg anede intet om dem. Så det var til min store glæde da jeg kom hjem og researchede lidt på øllene, at denne Kolster Andechs Doppelbock Dunkel er lidt af et fund og har en mildst talt udmærket score på ratebeer: 99 i overall og 100 i style.

Der er meget lidt skum er på toppen og den forsvinder hurtigt og er tæt på at overhovedet ikke eksistere efter lidt tid. Øllen er rødbrunlig ovre i meget mørkerød. 
Denne øl er som sagt en dobbelbock og så er den dunkel. Den har en portvinsagtig duft eller osse er vi ude i noget med frugt (jeg er lidt usikker her) der tilføjer en let sødelig duft, måske hen af blomme i madeira. 
Smagen er mørk og tung af alkoholen. Alkoholen er balanceret, men bedøver samtidig mund og svælg, absolut ikke en dårlig egenskab. Øllen føles fyldig og blød, dog prikker det stille på tungen efter hver slurk. Karamel er både i duften og smagen. Dette er osse en af de øl, hvor duft og smag matcher hinanden. 
Kloster Andechs Doppelbock Dunkel lander på 4 kapsler, for en udmærket præsentation (siger man det?). Min første tanke var, at den smager rigtig godt, og det holder jeg ved. Men der skal lidt mere til for at komme helt op og ringe på fem kapsler. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: