Midtfyns Bryghus – Double IPA. 9,2% og 0,5 l. Købt i Malmø til 39 kr. 

Forbandelsen er hævet! Jeg drikker en IPA, og ikke bare en almindelig IPA, nej det er en double IPA.
Jeg så denne øl og tænkte at nu ville jeg smage en IPA efter jeg ellers havde svoret aldrig at ville smage sådan en øl igen.

Så tænker du jo nok: “Jamen hvorfor en double IPA, er den ikke meget stærkere,  mere brutal og kras ved ganen og mængderne af citrusfrugt er forfærdelig?”

Så svarer jeg: “Jo den er meget kras og mængderne af citrus river vældig i næsen. Men jeg må give denne øltype en ny chance – en frisk start. Og så er det en ekstrem øl, det skriver de selv på etiketten (se selv længere nede), det er jo vældig spændende.”

Midtfyns Bryghus giver en rigtig god forklaring på hvad det er for en krabat af en øl man står med i hænderne, og derfor har jeg valgt at tage hele beskrivelsen med. Det er altså ikke fordi jeg ikke ved, hvad jeg ellers skal skrive (sådan næsten).

“Midtfyns Douple IPA er en amerikansk inspireret, mørk ravfarvet øl med et flot lyst skum. Bryggeren har valgt at tørhumle denne ekstreme double IPA under gæringsprocessen for at opnå en kraftig og kompleks humleprofil af Cascade, Chinook og Centennial humle. Resultatet er en øl med en meget fyldig krop. Den har både en blød og kraftig smag. Den meget markante smag udfordrer smagsløgene – en øl som skal oplevelse.”


Ravfarvet – tjek.
Flot lyst skum og en blivende skum – tjek.
Tørhumle (aner jeg ikke hvad er) – tjek.
Ekstrem – tjek.

Men vi kommer jo nok ikke rigtig uden om en rigtig anmeldelse.
Øllen dufter og smager af citrus. Jeg håber ikke at jeg kommer i gabestokken for denne udtales, men IPA double eller ej, smager mere eller mindre ens. De har alle den “fantastiske” smag af citrusfrugter.

Efter lidt tid hvor jeg sidder med den sidste slat øl i glasset, tænker jeg ved mig selv: “Den bliver da nemmere og nemmere at drikke og er den ikke osse blød og fyldig?” Men efter at have indtaget en øl på 9,2% alkohol, har man vel lov til at snakke lidt i tåger! 

Det er jo faktisk slet ikke en slem oplevelse denne øl, selvom jeg frygtede den lidt. 
Jeg må nok erkende at jeg blev noget forskrækket efter at have drukket en serie fra øl af Mikkeller (dansk anerkendt bryghus, som elsker at eksperimenter med deres øl), der havde til hensigt at vise variationerne i humlen. 
Så denne øl kan jeg vist kun give 4 kapsler, for at give mig troen på IPA tilbage. Tak for hjælpen Midtfyns Bryghus!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: