Young’s – Double Chocolate Stout. 5,2% og 0,5 l. Købt i Salling til 35 kr. 

Forventninger er utrolig høje til denne øl. Den har stået i køleskabet det sidste døgns tid, og er nu taget ud af køleskabet, for så kold skal den heller ikke være.

Det er ikke mange chocolate stouts jeg har drukket, men de jeg har smagt har været rigtig gode og en stor oplevelse. Den første var fra det italienske Brewfist og nummer to til ølsmagning med Ølkonsortiet var Svanekes bud på en chocolate stout.

Øllet er komplet sort. I starten var skummet flot og stort, dog noget luftigt. Hvad der nu er tilbage er et millimeter tyndt låg af skum.

Øllen dufter af kaffe og bitter chokolade.

Jeg bliver forundret over smagen, for jeg vil jo gerne kunne lide den. Men det giver flashbacks til kloakøllen fra Grønland. Men det den smager af, er en bitter kaffe-chokolade, lige som en eller anden Anton Berg chokolade.

Men hvad havde jeg forventet? Tja det nok den samme smag, som Svanekes Chocolate Stout smager af. Men der er osse tilsat rigtig chokolade, vel og mærket lys chokolade.
For chokoladen der er tilsat her er i den meget mørke ende.

Eftersmagen er baseret på maltens brændte bitterhed.

Men nu må jeg tage drastiske midler i brug. Bryggerne anbefaler ofte af man nyder sin øl sammen med noget spiseligt, så det gør jeg. I mit tilfælde bliver det en flødebolle. En helt almindelig discount flødebolle. Bliver smagen så bedre, ja det gør den. Den er ihvertfald knapt så bitter. Så hver gang jeg drikker en Young’s Double Chocolate Stout bliver det med en flødebolle til.

Jeg giver denne øl 3 kapsler, fordi den ikke indfrier mine forventninger, men det er stadigvæk en god øl. Og husk nu flødebollen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: