Øltype: Oatmeal Stout
Alkohol: 5% vol. (55 cl.)
Forhandler: Salling Aalborg, 35 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.


Så tog jeg endelig hul på endnu en øl fra Samuel Smiths. De brygger altså nogle fantastiske øl!

Denne oatmeal stout eller havregrødsstout er kulsort med et lille lag lysebrunt skum på toppen. Skummet forsvinder dog ret hurtigt.
Duften er sødmefuld, dog pointerer Tobias at den samtidig dufter lidt metallisk. Det må være aromaen fra havren der giver den søde duft.
Ved indtagelse er øllet dejligt læskende, hvilket i og for sig er lidt usædvanligt for en stout, og vi konkluderer at det sagtens er en øl man kan drikke mange af, hvis pengene altså lige er til det.
Smagen er meget behagelig, den har ikke den bitre smag af kaffe, som specielt jeg ikke er så begejstret for. Den smager mere af lakrids, og efter lidt tid i glasset, smager den også lidt af ristet malt.
Vi synes at den er dejlig at drikke og har en god mundfylde. Det er ikke en tung øl, og den har derfor heller ikke så kraftig en eftersmag.
Jeg vil give denne øl 5 kapsler, for at være en rigtig god og dejlig stout. Det er faktisk sådan her jeg altid har tænkt en stout skal smage. Så thumbs up til Samuel Smiths og endnu en fremragende øl!
Noget at bemærke er også kvaliteten af flasken, der er 550 ml i flasken og så etiketten også noget for sig med masser af information. Samt en vejledning til hvilke grader øllen skal drikkes ved (13 grader) og hvad man kan spise til. Du kan f.eks. nyde denne øl til pizza eller salat eller hummer eller tærter. Mulighederne er mange.
Og tillykke til Tobias for et flot comeback i Fifa 14!
5 ud af 5 kapsler.
øl5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: