Svaneke – Choko Stout (ufiltreret). 5.7% og 0,5 l. Købt i Salling Super til 50 kr. 

Den 2. maj havde vi her på kollegiet arrangeret en ølsmagning sammen Ølkonsortiet. En yderst vellykket aften, med mange nye smagsoplevelser. Den sidst øl vi smagte var Choko Stout fra Svaneke Bryghus og på daværende tidspunkt lovede jeg mig selv og jer, at den skulle smages igen og havde sin egen anmeldelse her på bloggen.
Så i torsdag var jeg et smut i Salling for at købe nogle øl og der så jeg denne øl. Jeg har flere gange set den i VinSpecialisten men kun på 33 cl og til lidt over 30 kr, så jeg synes det var et udmærket køb at finde den til 50 kr for en halv liter i Salling.

Hvad jeg skrev om øllen for et halvt år siden:

“Nu kommer vi til aftens nok måske mærkeligste øl. En chokolade stout fra Svaneke Bryghus. Øllens alkoholprocent er meget normal, men det er smagen og duften vi skal snakke om. Den dufter intens af chokolade. Morten siger at det er det tætteste man kan komme på en pålægschokolade-øl. Og den smager vitterlig også af chokolade. Der er tilsat chokolade, direkte ned i øllet som en smagsforstærkende ingrediens. Nogen sagde den smagte af Chokofant stænger – så har du ligesom en fornemmelse af øllen. Øllen skal senere anmeldelse her hos Øl-Novicerne.”


Ja, det er en meget sød øl og som de selv skriver på etiketten så vil den gøre sig godt som dessertøl. Den har en meget lille bitterhed fra humlen. Ellers dufter den af karamel og chokolade. Der er droppet aroma essens i øllet for at fremhæve smagen af chokolade, og det er muligvis lys chokolade essens, der er brugt. For ja den smager af pålægschokolade.
Jeg har tidligere sat tænderne i en chokolade stout, det var Youngs Double Chocolate Stout. Og i denne øl var der ikke tilsat diverse essenser for at få øllet til at smage af chokolade, det er blot malten der er blevet ristet på den helt rigtige måde. Jeg var ikke så begejstret for øllen, da jeg synes at øllen var meget ristet (mørk chokolade er endda tilsat) og bitter. Men jeg har også altid haft en sød tand, så Choko Stout passer mig meget godt.

Men denne øl skulle måske omdøbes til Chokofant Stout en fantastisk blanding af chokolade og karamel i en stang.
Nu har jeg snart drukket denne balje øl, og det er en hyggelig øl at drikke. Drik den i små bidder, og fremfor alt nyd den.

Jeg vil give denne øl 4 kapsler, for at indfri det jeg søgte i Youngs Double Chocolate Stout og som jeg ikke fik. Jeg kan godt lide søde ting og sager, så at de har brygget en øl, der faktisk smager af chokolade og ikke mørk 75% chokolade men mælkechokolade, synes jeg er noget af et fund. For at finde noget der minder om dette skal man kigge enten på en Bailey eller chokolade likør. Jeg vil anbefale alle til at prøve denne øl. Kan godt være at den fremstår som noget mærkelig noget, men prøv den.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: