Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Fakta, 18 kr. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Ja, så er vi ved at være ved den tid nu, hvor jeg skriver projekt. Og hvilken herlig tid at gøre det i. Vi får ihvertfald slet ikke at føle, at det er jul.
Men en dag med projektskrivning, en overspringshandling der indebar samling af 10 barstole og et enormt barbord til kollegiets fællesrum og oprettelse af Ølnovicernes facebookside, er det vist helt på sin rette plads at jeg smager og anmelder en øl i aften.

Det er en tør american pale ale jeg har hældt i mit glas. Den dufter lidt af frugtkurv, den er dog noget ubestemmelig og ikke helt så “in your face” agtig som en IPA f.eks. kan være. Der er en maltsødme over duften, sådan lidt af karamel. Frugt og karamel er ikke nogen helt skidt duft.

Øllen beholder et hvidt lag af skum, og det bliver der hele vejen ned til sidste dråbe.

Som sagt før er øllen ret tør, kulsyren prikker let på tungen. Men øllen har ikke megen eftersmag. Smagen er ikke nær så fremtrædende som duften. Hvor det var en sødme fra malten jeg kunne fornemme i duften, er det nu humlen der tager over. Det er nok primært bitterheden fra humlen og alkoholen jeg kan smage, den er let bedøvende.

Jeg vil gerne rose Flying Dog for den gode og sjove etikette.

Jeg ender med at give denne øl 4 kapsler, for at være en god american pale ale. Den dufter godt og har samtidig en bitter og tør humlesmag.

PS. Jeg glemte da vist lige og smide et link til vores nye facebookside: Ølnovicerne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: