Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,9% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 55 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Til ølsmagningen i oktober, købte jeg Beer Geek Brunch Weasel uden rent faktisk at vide så meget om den. Bevares jeg havde hørt at den ville være god. Men at der er lort i øllen eller kaffelort, skidt ud at et lille væseldyr. Kaffen kaldes ca phe chon. Det bliver meget spændende at smage denne øl.
Shit (meget passende ord) så sort en øl har jeg aldrig hældt op i mit glas. Den kan næsten ikke til tvinges ud af flasken. Billedet er måske lidt misvisende, her er skummet er højt, men lidt mere realistisk er et det med et meget vigende skum.

Duften den er god. Jeg dufter, kaffe, lakrids, chokolade og en sødme. Fantastisk kompleks duft.
Smagen. Ja, jeg burde vel starte med mundfornemmelsen, for den er lækker. Den er så blød og rund, at man skal lede længe efter noget der bare minder tilnærmelsesvis om den.

Og så tilbage til smagen, det er en lækker cremet smag af lakrids og kaffe. Fyldigheden kommer fra havren der er tilsat. Det er høj alkoholprocent, men den er fantastisk balanceret. Jeg kan godt mærke den, og lidt i panden, trods det er en lille flaske påvirker den mig i den helt rigtige retning.

Det er en øl, der skal bides over mange gange. Den skal nydes i fulde drag. Den har en umådelig lang eftersmag. En anelse bitter eller stærk er måske mere det rigtige ord.
Jeg har tit været efter kaffen og at den dominerer alt for meget i mange Imperial Stouts. Denne er brygget med væselkaffe, så synes jeg at den mild, ja dejligt mild.
Etiketten er bestemt osse et plus. Med et sovende væseldyr på bordet, mæt efter at have ædt den lille mand der tit er med på Mikkellers øl?
Jeg vil give denne øl 5 kapsler, med disse ord. En storartet øl, der er så stor en fornøjelse at jeg næsten er ved at glemme tid og sted. Nøj, hvor er den anbefalet!

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: