Øltype: Sour Red Ale
Alkohol: 6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 30 kr
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler / 5 ud af 5 kapsler

To Øl-novicer ud af tre har smagt et stks sur øl. Det var Tobias, der kom med øllen og det er første øl af en serie på tre.

Udseende
Det er en helt mørkerød øl, der står i glasset af den tender næsten til at være sort. Skummet er lyserødt og cremet, en rigtig flot skum der giver flotte slør på inderside af glasset.

Duft
Grand Cru har en yderst komplet duft, og her kommer alt det vi opfangede:
Portvin, støvet duft, tørrede dadler, figner, rosiner, rødvin, gløgg, druer, solbær og alkohol. Ja, det er i sandhed mange indtryk.

Smag
Jeg (Søren) er ikke så begejstret for de meget sure øl, som lambic jo er. Men denne øl er en red/sour ale og er noget mere omgålig og ja næsten letdrikkelig.
Smagen er frisk, den giver én trækninger tilbage i kæben og danner lidt mundvand, som hvis man spiser noget syrligt. Den er samtidig let og sødmefuld. Hvor alkoholen var tilstede i duften, er den forsvundet i smagen. Der er meget kulsyre i øllen og den er meget aktiv, hvilket giver øllet et løft.
Mundfølelsen er tør og eftersmag er kort. Den har desuden en eftersmag af lakrids. Det er en let øl, trods sine 6%.

Konklusion
Jeg vil give den 4 kapsler, for at være en rigtig god øl, syren er tilpas og der er både gang i smagen og duften. En yderst behagelig øl, og den minder i store træk mere om en øl end en lambic.
Tobias giver øllen 5 kapsler, for at være original, men lettilgængelig og besidde en utrolig lækker balance mellem det søde og det sure. En ideel ledsager og alternativ ledsager til julens overflod af flæsk, and og brun sovs. En skam at der ikke er flere danskere, der kender til denne belgiske (flamske) red ale.

4kapsel5kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: