Kühler Krug – Badischer Rittertrunk. 0,75 l og 5,7 %. 

Der findes mange øl i denne verden, og vi kommer aldrig til at smage alle. Ja, det bliver lavet over 300 nye øl i Danmark bare, om året.

Jeg har stemt på årets øl på Ølentusiasternes hjemmeside, og hvis du osse er Ølentusiast så husk at gå ind og stem. 
Men der er ufatteligt mange øl, og jeg må med skam indrømme at der ikke var særlig mange af dem jeg kendte. Så nu kommer der et lidt sent nytårsforsæt fra Øl-Novicerne; vi vil smage flere danske øl dette år end vi tidligere har gjort. 
Og med de ord drikker jeg i aften en tysk øl. Jeg var så heldig at få et par øl i julegave og fik to øl fra det lille tyske bryggeri Kūhler Krug i Karlsruhe. Det er af øltypen dunkel og øllen hedder det mundrette navn Badischer Rittertrunk.

Billedet driller lidt, så lyserød er øllen ikke, heldigvis. 
Udseende 
Det er en flot mørkerød øl, der besidder et hvidt skum. 
Duft 
Øllen dufter let røget, af karamel og af alkohol. 
Smag
Den har en let røget karakter, jeg synes dog den er lidt skrap i smagen, hvor det er humlen der hopper ind og giver øllet lidt kant. Dog finder jeg også lidt sødme i øllet, og den føles klæg i ganen. 
Konklusion 
Jeg er lidt splittet med denne øl. Mundfølelsen er først: Mmh den smager af røg og karamel, men når øllet så sluges smager den bitter også bliver jeg en anelse negativ. 
Det er bestemt ikke nogen dårlig øl, men topkarakter får den ikke. Flasken er på 0,75 l og jeg har faktisk ikke noget problem med at drikke den alene, dog kan det godt mærkes. 
Jeg lander derfor på 3 kapsler til denne tyske dunkel. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: