Belhaven – Twisted Thistle IPA. 5,3% og 0,35 l. Købt i Rema 1000 til ca. 20 kr. 

Denne øl har stået i skabet i nok et halvt års tid. Ikke fordi jeg har set frem til denne øl med længsel eller lige ville lagre den en rum tid mere for at få de helt rigtig aromaer frem. Nej, det er af denne simpel grund at der har stået andre og bedre øl på spring, inden jeg fik gravet mig ind til denne skotske IPA.

Duft
Det er primært humle denne øl dufter af, en bitter og skarp duft.

Smag
Denne øl dufter og smager af en typisk IPA. Smagen fra Cascade humlen giver en let bitterhed som jeg synes kendetegner sig ved netop Cascade humlen. Øllet har typisk en bitter-tør eftersmag, men når øllen indtages sammen med mad, klinger den skarpe smag af og bliver faktisk rund. Jeg nippede til øllen inden aftensmaden og der havde den en mere bitter eftersmag.
Den bliver desuden underligt sød og sirupsagtigt i den sidste bundslat. Ikke helt forventeligt.

Konklusion
Det er langt fra en vild øl, meget nede på jorden og omend en noget kedelig IPA. Den smager af Cascade humlen og så er det sådan set det. 
For knap to år siden var IPA absolut ikke vores kop the, og denne øl ville vi have stejlet vildt over. Men nu er det mere en meh-oplevelse, jeg leder vist efter et ord – ligegyldig. 
Jeg giver denne øl 3 kapsler, for at være drikkelig og med det sagt, så synes jeg ikke at den udfordre mine smagsløg som jeg gerne vil have, når jeg smager på en IPA.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: