Øltype: Abbey Tripel
Alkohol: 8% vol. (33 cl.)
Forhandler: Fakta, 30 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Hm, jeg har lidt svært ved at se fidusen til disse belgiske lyse strong ales. Nogle er selvfølgelig bedre end andre, men jeg synes mange af disse øl udelukkende har en smag af alkohol, og så ikke så meget andet. Men min ølsmag skifter også lige for tiden som vinden blæser, så du skal ikke tage denne udtagelse for alvorligt. 

Men når alt dette så er sagt så er denne øl ikke så ringe endda. 

 
Udseende 
Som du kan se på billedet er det en ret fantastisk skum, der pryder denne gyldne øl. Skummet varer dog ikke ved, og ender ud i et tyndt småboblende hvidt låg. 

 
Duften
Her er det alkoholen spiller ind. Jeg kan ikke rigtig sige, hvad den ellers dufter af. Det er i hvert fald det meste jeg kan få ud af duften. Måske er der en lille stemme bag i mit hoved, der hvisker “humle, Søren det er humle”, men skal jeg lytte til den ved jeg ikke?
 
Smagen 
Det er den samme plade jeg spiller for jer her. Det er alkoholen som er det eneste jeg kan smage. Udover det er der en skarp humlet bitterhed, der giver øllet kant og egentlig spiller godt sammen med den ret bastante smag af alkohol. Bitterheden bringer en knastør eftersmag med sig, der efterlader mig med en lidt mærkelig smag i munden. 
Konklusion
Denne gule Chimay, er langt fra den bedste abbey tripel jeg har smagt. Den er alt for alkohol-tung og giver en mærkelig tør fornemmelse i munden. 
Så den lander på 3 kapsler, en lav karakter for en belgisk ale, som ellers plejer at ligge noget højere. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: