Brewbaker Berlin IPA 5,5% og 0,33 l. Købt i Markthalle, Berlin.

Denne øl-novice var i påsken en uges tid i Berlin. Her blev der både spist og drukket til den helt store guldmedalje. Berlin gemmer på utroligt mange gode steder, hvis man bare lige tør bevæge sig udenfor Mitte, og ud til de lidt mere farverige kvarterer. 
Især må den belgiske ølbar HERMAN (https://www.facebook.com/bravebelgians.HERMAN) fremhæves. Her kunne der bestilles saisons, gueuze, trappister og andet godt til de samme priser som man giver i detailhandlen herhjemme, og så endda med servering ved bordene. Det var en god aften.
Den øl som vi har anmeldt her til aften er fra det lokalt forankrede bryggeri: Brewbaker. Jeg smagte øllen på et lille udskænkningsted bryggeriet havde, i en af de mange “Markhallen” (torvehaller) de har i byen. Her fik vi serveret en række mindre glas af de forskellige haner, og jeg synes denne IPA var den bedste. Der var dog heller ikke alt for skarp konkurrence blandt pilsnere og schwarzbier. Disse øltyper begejstrer mig helt ærligt ikke særligt meget.
Serveringen på Brewbakers lille udskænkningsted

Udseende
Men nu til anmeldelsen: Da vi hælder Brewbaker Berlin IPA op skummer den helt vildt! Jeg tror sjældent jeg har set så aggressivt et skum, og sådan opførte øllen sig da heller ikke da jeg fik den serveret i Berlin. Jeg overvejer lidt om det er en fejl, og øllen ser også ud til at være voldsomt karboneret.

Den voldsomme skumkrone på Brewbaker Berlin IPA

Duften
Jeg snupper en mundfuld skum, og smager de dejlige citrusagtige humle-noter. Duften er primært af citrusfrugter, men måske gemmer der sig også lidt tropisk. Én siger ananas!

Smagen
Nu har skummet efterhånden lagt sig fint på øllet, og det er til at komme til. Karboneringen er egentligt meget tilpas, trods min skepsis da jeg hældte øllet op.

Der er primært citrusfrugter i smagen men også en god del fyr. En god tilpas bitterhed. Vi savner dog lidt de tropiske noter i smagen, som vi opfangede i duften.

Konklusion
En ganske udmærket traditionel IPA med smag af citrusfrugter og fyr, som dog næppe slår benene væk under en.

Vi lander på de jævne 3 kapsler (ud af 5 mulige).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: