Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 65 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.


Denne lørdag aften drikker vi et par øl og den mest nævneværdige er denne imperial stout fra Amager Bryghus og det amerikanske bryggeri, Off Color Brewing. Nå ja og så ser vi også Eurovision Song Contest, hvem mon vinder?

 Etikettetekst
“Når Chicagos bedste lille ølbutik spørger, om vi ikke kan lave dem en jubilæumsøl, så er det en ære, som man simpelthen ikke kan afslå. West Lakeview Liquors har været ejet og drevet af Bozic-familien i 25 år, og en sådan bedrift kræver naturligvis noget helt særligt til fejringen. Vores måske mest kendte øl – Hr. Frederiksen – har altid været populær i butikken. Og med den øl som udgangspunkt gav vi frie hænder til brygmester John Laffler fra Off Color Brewing – en gammel ven af både Amager Bryghus og West Lakeview Liquors – så han kunne sætte sit helt eget personlige aftryk på opskriften. Resultatet der dette samarbejdsbryg: “Gnädige Frau – Marshmallow Stout” – som kombinerer en herresort og voldsom dansk imperial stout med den amerikanske lejrbåls-snack en “s-more”. Navnet er en hyldest til Kristina Bozic, den nuværende ejer af West Lakeview Liquors som personligt og med stor entusiasme deltog i brygningen her på bryghuset. Kristina sprættede vanilljestrænger op, skar skumfiduser i skiver og knuste grahamkiks med en kødhammer! En sød og særlig kvinde kræver en helt særlig øl. Og det mener vi, at “Gnädig Frau” lige præcis er. Nyd den!”

Duft 
Kaffe, kage og sødme er dominerende i denne øl. Slyng øllet rundt og vaniljeduften springer frem.


Smag

Første indskydelse er at denne øl smager utrolig godt. Mundfylden er næsten flødeagtig, da kulsyren i øllet ikke gør meget væsen af sig. Oven på den tyktflydende konsistens så er den utrolig sød, her har det virkelig noget at sige, at der er tilsat rigtige skumfiduser, samt vaniljestrænger og kakaobønner.

 

Malten er hovedpersonen i denne øl og lyder på: Pilsner, Pale, Biscuits, Munich, Cara Munich, Wheat, Black, Chocolate, Roasted Barley Malt. Gnädige Frau byder på bare én enkelt humletype: Tomahawk.
Derudover gemmer der sig i flasken: sukker, grahamkiks, vaniljestrænger, kakaobønner, marshmallows og US-ale gær
Det er ikke til at skelne alle de forskellige malttyper fra hinanden, men det er i sandhed en fuldfed, sød og sort imperial stout.

Vi fornemmer lige en snert af bitterhed i eftersmagen, men det overtages straks af en klæg og klistret afslutning.
Den bliver godt nok noget vammelsød til sidst, men det er også det der gør denne øl helt speciel. Halv-lunken smager den faktisk af kakaomælk med et hint af lakrids.

Konklusion
Vi er ikke i tvivl om at den skal have 4 kapsler, men vi kan vist heller ikke svinge os op på mere end det. Det ville klæde øllen at have lidt mere kant, den bliver lige lovligt sød til sidst. Alkoholen er vældig balanceret og blender fuldstændig ind med sødmen. Så lidt mere humle ville have løftet øllen op fra den sorte skumfidus-suppe.
4 ud af 5 kapsler.
4kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: