Øltype: Belgisk Dubbel
Alkohol: 6,9% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Ukendt, 35 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Engang imellem har man bare lyst til at drikke en øl. Jeg har især lyst til at drikke en IPA, en rigtig god og mild frugt IPA. Men det tætteste jeg kunne komme på en IPA er en belgisk ale fra østrigske Engelszell Trappistenbier, så den er nu skænket og klar til at blive indtaget.    

Udseende 
Det er en flot udseenden øl. Højt lækkert skum, luftigt og cremet. Lidt gærrester kommer med i øllet og skifter fra halv uklar til helt uklar mørkorange.   

Duft 
Den har den der typiske belgian ale duft. Gæren giver en duft af en let sødme, banan og bær / alkohol.

Smag 
Det første der møder mig er en noget vandet øl, der tropper op med en voldsom smag af alkohol. Der er trods alt kun 6,9% i denne øl, men det er immervæk det eneste den smager af. Alkoholen fylder hele mundhulen og kulsyren bruser godt igennem og løfter den lidt ud af alkoholtågerne.  Eftersmagen er ikke voldsomt fremstormende, men den er der da.   

Konklusion 
Jeg kan ikke helt finde gnisten længere hos belgiske ales. Jeg kan godt lide alkohol og det må gerne være i øllet, men det skal bare ikke være så overdøvende som det ofte er i denne øltype. Det er bestemt ikke nogen dårlig øl, men den kommer bare ikke rigtig ud over scenekanten og indkasserer derfor 3 kapsler.   

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: