Øltype: Porter
Alkohol: 6,5% abv. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 30 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Meget kan man putte i øl og vi har da også været igennem et par underlige tilsætningsstoffer (ikke så kemisk som det lyder), lige fra chili, chokolade, kaffe, vanilje, frugter og til væseldyrs-afføring (angiveligt verdens dyreste kaffe).
Men nu har Munkobo Mikrobryg brygget en porter med noget så oldnordisk som egetræsspåner fra et vikingeskib.
“Ladbyskibet er Danmarks eneste vikingeskibsbegravelse. Her blev en vikingekonge begravet i sit skib kort efter år 900 og fik masser af gravgaver med. Skibet  blev genfundet i 1935 og har siden 1937 været på museum – nu på Vikingemuseet Ladby. Museet bygger pt. nu på en kopi af det cirka 21,5 m langer og 3 m brede langskib. Ladbykongens øl indeholder havre, som også blev fundet i skibet, og er lagret med ristede egetræsspåner fra skibsbyggeriet. www.vikingemuseetladby.dk
Udeseende 
Denne porter har en flot, luftig og beigefarvet skumkrone, den svinder dog ret hurtigt. Øllet er komplet sort, og intet lys trænger igennem den sorte væske.
Duft
Det er en dejlig mild duft jeg indsnuser, det er duften af kaffe og karamel, der går i skøn forening. Kan jeg måske dufte de ristede egetræsspåner, som ved en svag duft af røg.
Smag
Det er en dejlig let porter. Først er den let vandet, men også dejligt læskende. Den har en rigtig god blød mundfornemmelse, der kommer fra havren og en god sødme fra de ristede malte. Eftersmagen kommer stærkt igen og minder mig om at jeg faktisk sidder og drikker en porter. Den er tør men ikke så vedvarende og bastant som typen ellers er kendetegnet for.
Konklusion
Dette er en rigtig lækker porter, det burde jeg snart have slået fast. Man skal ikke lade sig skræmme af øllens rå ydre, men i stedet nyde denne lille perle af en øl. Dette er en øl jeg klart vil anbefale alle at prøve. Derfor kvitterer jeg med 4 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: