Great Divide Brewing Co. – Yeti Imperial Stout. 9,5% og 0,33 l. Systembolaget.

Forventningere til denne øl er enorme. Efter at have hørt meget godt om øllen på blandt andet reddit og ratebeer, ja så er mine forventninger skyhøje. Øllen er købt i Systembolaget, da den ikke kan fås andre steder end lige netop der.

Det er desuden længe siden at vi har skrevet en anmeldelse. Nye øl er da blevet smagt i løbet af sommerferien, men øllene er blevet anmeldt på app’en Untappd, som I skulle tage og prøve https://untappd.com/user/Rookiebeers
Jeg håber at denne Imperial Stout er rigtig lækker. Great Divide Brewing skriver om deres øl: 
Yeti Imperial Stout is an onslaught of the senses. It starts with big, roasty malt flavor that gives way to rich caramel and toffee notes. YETI gets its bold hop character from an enormous quantity of Amercian hops. It weighs in at a hefty 75 IBUs. Udseende 
Her er der ikke så meget nyt under solen. Stout er selvfølgelig sort og denne øl er ingen undtagelse. På toppen ligger et beigefarvet skum der bobler lystigt. 
Duften
En dejlig sødelig duft af mørk chokolade og ristet kaffe. Jeg fornemmer også lidt humle i duften. 
Smagen 
Dette er noget klæg Imperial Stout og den klistre til læberne. Den er bitter og meget ristet i smagen. Den glider desværre ikke så nemt ned. Den har tendens til at udtørre mundhulen. Det er tyktflydende olie, selvom den stadig bobler på toppen er den tæt på af være doven. 
10 minutter senere. 
Når den er kold kommer langt mere bitterhed frem, hvilket ikke klæder øllen. Nu er den varm eller i bedste fald lunken. Men det eneste jeg kan få frem til i smagen er den altovervældende sødme. 
Konklusion
Jeg var jo umådelig spændt på denne øl. Men hvad havde jeg forventet? Når de skriver at den har en IBU på 75, havde jeg nok forventet lidt mere humle, som en ved en Black IPA. Det er en øl der skal nydes i små slurke og med en temperatur over de 11-13 grader. Det var blot de sidste fem slurke jeg nød. Så til en anden gang skal den være varmere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: