Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 9,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Vinoble Nørresundby, 32 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

De mørke måneder er over os og derfor er det vigtig at nyde en god øl engang imellem, og ikke mindst fordybe sig i den.

Mit ølskab har skrantet gevaldigt hen over sommeren, men som du nok kan følge med i på vores facebookside, har jeg endelig fået skrabet lidt øl sammen. Det er blandet andet blevet til fire øl fra Munkebo Mikrobryg som laver usædvanligt gode øl. Deres Russian Imperial Stout – Ægir, glæder jeg mig til at smage.
Da jeg smagte den traditionelle Duvel, var jeg ikke videre imponeret. Men denne ekstra humlede Duvel Triple Hop med Saas Saas-, Styrian Golding- og Mosaic humle er et kapitel for sig, som jeg nu vil beskrive for dig.

Udseende 
Det er en flot pilsnergul øl, dog uklar, der med store bobler pryder mit glas. Skummet stod højt og med store luftige bobler. Nu ligger det som blonder henover øllets overflade.


Duften
En duft af græs, citrusfrugter og fersken kommer frem ved hvert heftige snif. En på gang sød og syrlig duft. Virkelig behagelig.

Smagen 
Det er ren nydelse at drikke denne øl. Den besidder en lethed som en pilsner, men har nuancerne som en god IPA, altså ikke helt blankt i sit udtryk men spillevende.
Først blød og let-prikkende på tungen, dernæst kommer den samme sød-syrlige smag frem og når øllets synkes dukker alkoholen frem. Nu vi er ved alkoholen, er den på hele 9,5%. Det mærkes næsten ikke, den er så ekstremt balanceret at det næsten gør ondt.

Konklusion
Det svært ikke at drikke denne øl i store slurke, for det fortjener den. Den er lækker, balanceret, sød, syrlig og ikke mindst fantastisk god.

5 ud af 5 kapsler.

øl5

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: