Amager Bryghus – Wookiee IPA. 7,2% og 0,5 l. Vinspecialisten Aalborg, bestofbeers.dk, 45 kr.

Der var engang hvor denne Øl-Novice så sandelig var humleforskrækket. Det var dengang vi smagte på Mikkellers Single Hop serie, uden at vide en klap om hverken humle eller India Pale Ale, men det lød da meget eksotisk. Vi har givet mangt en humlet øl 1 eller 2 kapsler.

Nu har piben fået en anden lyd og jeg sidder i aften med en øl, hvor bryghuset bag øllen er kendt og berygtet for at brygge med rigelig mængder humle, Amager Bryghus.
Etikettetekst
Vi er blevet kaldt en flok humletosser. I vore årer flyder der ikke blod men koncentreret alfasyre. Derfor var det kun en fryd at møde et par ligesindede, da vi fik besøg af Tomme Arthur og Mike Rodriguez fra Port Brewing i San Diego, California – hjemstavn for USA’s saftigste IPA’er. Sammen skabte vi denne sprøde og knastørre Westcoast IPA. Den er ikke for børn. Er du humleforskrækket, så flygt. Er du ikke, så nyd den. Det gør vi.  
Duft 
En meget alsidig og kraftigt duftende øl. En duft af græs, ferskener og citrusfrugter. En frydefuld aroma, som jeg kunne blive ved med at snuse til længe.
Smag
Øllet besidder fylde, der ved første slurk er blød og cremet. Lidt efter dukker kulsyren op og sparker gang i yderlige smagsindtryk. Øllet sluges og på tungen mærker jeg det prikker og kradser, tungen bliver masseret godt af den megen humle. 
Halsen kan heller ikke sige sig fri for en god gang massage og eftersmagen er længe og vedvarende. Man kan længe smage øllen efter sidste dråbe er drukket. 
Konklusion 
Amager Bryghus holder hvad de lover hvad angår humlen. Humletosser kan vi roligt kalde dem. Humle er kommet for at blive, nu har jeg sagt det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: