Nordic Brewing Co. – Santa’s Nightmare. 8% og 0,75 l. Vinspecialisten Aalborg, bestofbeers.dk, 60 kr.

Santa’s Nightmare fra Nordic Brewing Co. brygget på Ørbæks bryggerier er blevet kåret til dettes år bedste juleøl. Mathias var hurtig ved tasterne og fik skrevet til mig, at jeg skulle købe den med til denne aftens ølsmagning.

Udseende

Øllet er mørkebrunt, skummet er minimalt og det er svært at se om der overhovedet er gang i kulsyren eller ej.

Øllens etikette er speciel og passer umanerlig godt til øllens navn – en uhyggelig klovn med nissehue og cigar kan kun være Santa’s Nightmare.

Duft

En duft af gammeldags æblekage tror jeg. En blanding af makroner, blommer og rødvin. Humlen titter af og til frem, men duften domineres primært af kraftfuld sødme, som er yderst lækker.

Smag

Øllet har en dejlig alkoholbalance, den ligger godt i svælget. Kulsyren er helt bestemt tilstede, det kunne ikke ses i den mørkebrune suppe, men nu er den her. Humlen prikker på tungen, mens alkoholen breder sig i mundhulen.

Konklusion

Trods det er en belgian strong ale, er humlen dejligt fremtrædende og man kan sagtens smage, at der står en dansk brygger bag øllen. Alkoholen og malten kunne sagtens være dominerende, men det er den ikke. Den har kant og det er dejligt. Appelsinskallen gemmer sig og vi kan ikke smage den, men vi er sikre på, at den bidrager til det samlede indtryk.
Er dette så en øl, der kun kan drikkes ved juletid. Det synes vi ikke. Det er en øl, der kan drikkes til hver en tid på alle tider af året.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: