Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,0% vol. (33 cl.)
Forhandler: Vinoble Nørresundby, 30 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Fanø Bryghus kan også brygge øl er min første tanke efter, at have lugtet og smagt på øllen.
Lad mig starte med denne fantastisk flotte etikette, der fangede mit blik og jeg fik med det første lyst til at købe øllen. Det er en rye IPA og de skriver under overskriften: “Like the Rhino this Rye IPA is immensely powerfull.”
Duft
Allerede som jeg hælder øllen op, kan jeg dufte den megen humle brede sig ud i rummet. Det første jeg støder på i duften er den gode duft af citrusfrugter, græs og harpisk. Slynges øllet rundt dukker en aroma af sødme op.
Smag
Det er en mørk IPA, muligvis pga. rugen. Apropos rugen, så er den en utrolig blød og fyldig IPA, den er meget lækker at drikke. Kulsyren prikker let på tungen og er ikke overdøvende hvilket klæder den. Eftersmagen vender tilbage til IPA’ens bitterhed og man sidder tilbage med en dejlig smag af citrusfrugter.
Konklusion
Det er en rigtig lækker øl, denne RYEnoceros, rugen og humlen spiller godt sammen. Efter en nærlæsning af etiketten finder jeg ud af at, det er Fanø rugbrød, der er tilsat, hvilket sagtens kan smages. Det ligger jo lige til højrebenet, at brygge en øl med rugbrød, når man tænker på alt det rugbrød vi danskere vi spiser.
Lækker, blød, fyldig, bitter og letdrikkelig, man kan vist ikke bede om mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: