Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 4,7% vol. ( 35,5 cl. flaske)
Forhandler: Superbrugsen, gave.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Denne øl fik jeg i julegave af min søster. Jeg ønskede mig pale ales eller IPA’er, så fik jeg to øl fra Founders, denne øl og Dry Hopped Pale Al. Jeg må sige at jeg er imponeret og tak til min søster for, at give mig disse to fine øl.  Oven i hatten fik jeg nye ølglas, de noget specielle ølglas fra Spiegelau udviklet i samarbejde med Rouge, Left Hand Brewing, Dogfish Head og Sierra Nevada. De to sidstnævnte til at fremstille IPA glasset og de to første til at fremstille Stout glasset.  Man skulle eftersigende få en fuldstændig fantastisk oplevelse af at drikke af disse ølglas.   

Duft
Dette ølglas danner et helt vildt højt skum og det dufter rigtig godt. En aroma af appelsiner og ferskner, en virkelig behagelig duft. Nu er skummet så forduftet, og kun et minimalt lag dækker øllet. Men duften har derimod ændret sig rimelig meget. Hvor den før var præget af frugter, er den nu gået over i en mere ærgerlig duft af opvaskemiddel. Den er dog stadig sødmefuld, men væsentlig mere blomstret.   

Smag
Det slår mig at øllen kun har en alkoholprocent på 4,7% ligesom en ganske almindelig slaveøl (læs Carlsberg eller Tuborg).  Den prikker lidt på tungen og der er lidt gang i kulsyren, men ellers er det en meget blød øl. Smagen af humle er der, men er lige som duften noget parfumeret.  Eftersmagen var ved de første par slurke noget bitter, men er nu begyndt at fade ud, som øllet gradvist bliver varmere. Nu hænger den der bare, og jeg sidder med en eftersmag af noget mellem en IPA og en pilsner.   

Konklusion
Den er svær at gøre sig klog på denne øl. Eller også er det ølglasset, der spiller mig et puds. For nu er jeg nået ned i den sidste tredjedel af glasset og øllet har ændret karakter sådan lidt. Sødmen i duften er mere fremtrædende og frugterne er næsten vendt tilbage, det er en speciel oplevelse. Smagen har derimod ikke ændret sig synderligt.  Som session ale er det en lækker øl, men som IPA kunne den godt bruge lidt mere humle. Jeg kunne snildt forestille mig, at drikke denne øl en varm sommerdag, og direkte fra flasken og den ville tilfredsstille alle mine behov for en god øl og tørstslukker.   

4 ud af 5 kapsler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: