Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 7,2% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler


Dette er den første øl, der smages af de seks øl som vi modtog fra Boxbeers, en dansk hjemmeside der handler med øl. Du kan købe en månedskasse eller kvartalkasse, som de blander til dig. Men om det skal være en ølnyder- eller en ølnørdkasse bestemmer du selv (læs indlæg Boxbeers – Ølnørdkassen, februar).

Udseende
Vild farve på øllen, jeg havde måske troet at det var en lys øl, som Duvel Tripel Mosaic, men det er her selvfølgelig en IPA og ikke en belgisk tripel som altid er pilsnergul. Jeg blev snydt af mine forventninger. Humlen mosaic er forholdsvis ny, og Boxbeers skriver i deres følgeseddel om øllen og humlen:


“Mosaic in blocks også kendt som HBC369, er Mosaic den første afart af humlen Simcoe. Nogle har beskrevet den som Citra på steroider, men det er meget end det. Den er rig på mango, citrus, fyr, tropiske frugter og stenfrugt noter. En fantastisk India Pale Ale.

Skummet er vildt og frodigt, og ligger til sidst med ½ cm tykkelse på øllen. Etiketten er noget mørk og lidt svær at se, specielt det grønne G forsvinder nemt, når billedet skal tages.

Duft
Aromaen i denne øl er helt fantastisk. Først en duft af citrusfrugter, som appelsin og citron. Dernæst fersken og ananas, til sidst slår den over i en krydret næsten fyragtig duft… Det er godt!

Smag
Her overrasker den også helt vildt, den høje alkoholprocent på 7,2% giver en fyldighed til øllet som jeg ikke havde forventet.
Humlen er så allestedsnærværende at navnet giver mening; øllen kan skæres ud i stykker, humlen fylder alt. Det er en smag der sidder overalt i kæften på mig. Det er helt vildt.
Smagen er fyldig og kraftig på en gang. Det er små nuancer af tropiske frugter, fyr og citrus i eftersmagen.

Konklusion
Det er stor nydelse at drikke denne øl. Øllen er en del af Boxbeers’ Ølnørdkasse og passer godt ind i ølnørdens univers. Det er en kraftig sag at få i glasset, men hvis du elsker humle så er det den her øl du skal have fat i. Vi belønner med:

5 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: