Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Humlepraxis.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Anden øl i vores anmeldelser af øllene sponsoreret af HumlepraXis. En IPA med en duft af fyrenåle.

Udseende
Flot orange farve, med et hvidt skum.

Duft
Lækker duft af fersken, ananas og fyrnåle.

Smag
Det der fuldender en øl for mig er, at den smager som den dufter og omvendt. Det gør denne øl til dels. Smagen er meget bitter og eftersmagen er meget tør. Det prikker meget på tungen, og jeg synes næsten øllet virker bedøvende.
Jeg skal lede lidt efter smagen af de tropiske frugter, det ligger langt tilbage i munden men smagen er der lige pludselig. Smagen af fyrenåle ligger som noget det sidste i eftersmagen.

Konklusion
Det er en god tør IPA HumlepraXis har disket op med.  Sødmen er tilstede, men bliver overdøvet af den megen bitterhed som man sidder tilbage med. Så hvis du leder efter en forfriskende øl, skal du nok ikke tage denne. Karboneringen (kulsyren) hjælper lidt til, men den overgiver sig hurtig til den megen humlebitterhed.
Øllet føles som håndbryg og en anelse som hjemmebryg (det ligger HumlpraXis heller ikke skjuld på når man kigger på etiketten), uden at det skal lyde som noget skidt. Det minder nemlig i store træk om den ene gode øl vi selv fik brygget. Den har den samme duft, men smagen og det samlede udtryk er langt mere kontrolleret end vores var.
Jeg ender med at give øllen 3 kapsler, da man ved at dufte til øllen vil forvente en sødmefuld og læskende øl, men smagen sender én ud i en tør og bitter øl. Kontrasterne er simpelthen for store.

3 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: