Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,1% vol. (37,5 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Det har indtil videre været en fornøjelse at anmelde øl fra Boxbeers Ølnørdkasse fra februar. Denne aften sætter jeg tænder i Goliat en mastodont-øl fra To Øl.
Læs om oplevelsen med Ølnørdkassen fra Boxbeers her.

Udseende
Flasken har et eksklusivt look. Kapslen og flaskehalsen er overtrukket med et sort folio, og kapslen er væsentlig større end almindelig kapsler. Etiketten er postkasserød og skriften er hvid, så man ikke går fejl af navnet.

Øllen er selvfølgelig kulsort og skummet er lysebrunt. Skummet bruser først op, men aftager hurtig som det har for vane med denne øltype.

Duft
Allerede da øllen knappes op stiger aromaen op. Jeg hælder den i glasset og det er knapt at jeg kan tvinge den ud af flasken.
Det første jeg opfanger er duften af humle, det er en frisk duft. Dernæst slår den over i en sødmefuld aroma af chokolade, kaffe og kandis. Det er som at sidde med en god kop kaffe og et mørkt stykke chokolade – yderst lækkert.

Smag
Mundfylden er fantastisk, øllen klistrer let til læber og tænder, dog at det er for meget. Kulsyren gør øllen let og frisk og den prikker let på tungen. Derefter går øllen over i en kraftig sødme, hvor malt, chokolade, kaffe og burn farin trækker mig ned i et dybt sort hul. Jeg har drukket grådigt at øllen og den kan nu mærkes i hele systemet. Alkoholen er så tilbagelænet af den knapt bemærkes, men ligepludselig tager den ved.
Eftersmagen er overraskende kort men god. Det smager let af lakrids.

Konklusion
Goliat bliver dræbt af David med en sten! Hvis Goliat inden kampen med David havde drukket denne øl ville han have dukket sig, da stenen kom flyvende og smadret David med enkelt hug.
Jeg derimod sidder nu lammet i en dejlig rus, for denne øl slår benene væk under mig. Det er en sort væske, der er forførende og dragende. Boxbeers har udover denne fabelagtige imperial stout, tilføjet Goliats storebror nemlig Goliat Imperial Stout Bourbon – der bliver vildt spændende at smage. Fadlagringen har ry for at gøre en øl væsentlig bedre, har jeg hørt.
Det kan dog godt anbefales af dele denne øl, for den bliver lidt for sød til sidst. Det skal dog ikke forhindre mig i at give To Øl – Goliat:

5 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: