Øltype: Belgisk Ale
Alkohol: 6% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af HumlepraXis
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.

Ud af de syv øl HumlepraXis har sponsoreret har vi indtil videre smagt Hærvejs IPA og Hærvejs Nat. Nu sidder vi med Hærvejs Ild i glasset, en blonde brygget med chili.

Udseende
Vi studser over øllen, da der overhovedet ikke på nogen måde er gang i nogen form for skum. Vi kan heller ikke spotte nogen kulsyre. Den ligner sådan set bare æblejuice.
Flaskens etikette er ret flot og den orange farve går godt igennem som et tema, når man tænker på at den hedder Hærvejs Ild en blonde med chili.

Duft
Øllen besidder en meget krydret aroma, vi synes den dufter af peanuts. Vi kommer til at tænke om det er chilien vi skal kunne dufte, eller er det humlen. Vi hælder nok mest til humlen, og vil skyde på at det er en europæisk humle måske tysk.

Smag
Vi holder os i det spicy hjørne. Den smager på en eller anden underlig måde også af peanuts her. Den har en tør mundfylde og er ikke som sådan læskende, som man godt kunne forvente ved øltypen blonde.

Chilien kan vi derimod sagtens smage, mens øllet langsomt sluges og glider ned igennem hals og ender i mavesækken.
Chilien prikker på tungen både for og bag. Hvor kulsyren var usynlig med det blotte øje, kan vi nu fornemme den. Chilien breder sig nu til ganen, og det er chilien der er eftersmagen.

Konklusion
Vi synes det er lidt en gimmick at putte chili i øllet. Det er mere spil for galleriet eller et eksperiment, hvor øltypen og den ekstra ingrediens ikke passer helt sammen. Øllen er absolut ikke udrikkelig, men vi er bare ikke begejstrede for denne øl.

2 ud af 5 kapsler.

øl2

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: