Øltype: Black IPA
Alkohol: 6,9% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Fra svenske BeerBliotek som er just nye fandt jeg en Black IPA hos min lokale ølpusher. Jeg har hørt gode ting om BeerBliotekket fra blandet andet stovt.dk – Beerbliotek i dansk distribution.
Udseende
Næsten sort er øllen. Lidt lys skinner igennem og på toppen befæster sig et kraftig skum. Nu er skumkronen væsentlig mindre, men det hvid-brunlige skum ligger stadig i en lillefingers tykkelse. Bemærk desuden hvor cremet skummet er, næsten som en Guinness.
Duft
I og med at det er en sort India Pale Ale, kan jeg både dufte humle og malt. Det er en næsten karameliseret aroma, der stiger fra øllen og en lækker duft af kaffe og chokolade – det var malten. Slyges øllen lidt rundt i glasset dukker en frisk og let krydret duft af humle op.
Smag
Øllen er både fyldig og frisk. Først dukker fyldigheden op og er samtidig lækker cremet og dernæst…. øh. Jeg ville dele øllen op i friskhed og fyldighed op, men det er så godt som umuligt for de blander sig med hinanden.

Eftersmagen er tør og lang og jeg kan smage lidt lakrids. Helt tør er den dog ikke, da der og blander sig en læskende fornemmelse ind til allersidst. Det er mycket bra!
Konklusion
Perfekt er det der betegner denne øl allerbedst. Balancen mellem humle og malt er sublim, alkoholen ligger lige på de magiske 6,9% procent, den kan mærkes men er ligeså balanceret som alt det andet i resten af øllen. En kort men god anmeldelse, af en lækker øl.
5 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: