Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 5,6% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af HumlepraXis
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Dette er fjerde øl af de syv vi fik af HumlepraXis og denne gang anmeldes Hærvejs Sol. Da vi modtog øllen var den ikke helt drikkeklar, og vi skulle helst vente til efter den 1. marts. Nu er marts snart ovre og vi må håbe at øllen er klar.
Hærvejs Sol er en american pale ale, og en øltype man sjældent går galt i byen af. Det bliver derfor spændende, at finde ud af om denne øl kan matche andre gode APA’er derude.

Etikette
Der er en god sammenhæng mellem kapsel og etikette. Kapslen er gul og det samme er rammen om logoet på etiketten samt teksten. Jeg synes dog at der mangler lidt tekst om øllen, en lille historie eller hvilke ingredienser den er brygget med, så som hvilken humle der er i.

Udseende
Øllen tager sig rigtig flot ud i ølglasset som HumlepraXis var så flinke at sende med. Der kan være godt en halv liter øl i glasset, det er jo lækkert og meget praktisk.
Farven på øllen er flot orange og inden jeg fik hældt den sidst slat øl i var den umådelig klar. Jeg tænkte endda om HumlepraXis filtrerer øllet. Men det ville selvfølgelig ikke være et mikrobryg uden bundfald (og det er positivt ment).

Duft
Øllens aroma er præget af en duft af flora, græs og er let krydret. Jeg opfanger desuden en let sødme. Det kunne være fedt at vide hvilke humler der er i øllet, så inden man køber øllen kan danne sig et overblik over hvordan øllen kunne smage. Når jeg f.eks. ser at en øl er brygget med humlen Centennial går jeg en stor bue udenom, da jeg synes at humlen er for krydret. Er den derimod humlet med Mosaic, Simcoe, Citra, Sorachi Ace eller Cascade kommer den fluks ned i indkøbskurven. Da disse humler har en fantastisk aroma og smag over sig af citrusfrugter, ferskner og ananas.

Smag
Flora og græs ligger helt fremme i munden. Det er en dejlig blød øl, hvor kulsyren ikke gør så meget væsen af sig.
Bitterheden er ligeledes meget tilbagelænet, men det kendetegner denne øltype, så det rammer den rigtig godt.
Mundefylden er forholdsvis blød og jeg sidder og kan smage en god sødme fra malten, lidt ala kandissukker. Fra den bløde mundfylde går øllen og bliver tør og lidt klæg.
Eftersmagen er lang og jeg kan rigtig smage humlen efter et godt stykke tid.

Konklusion
Hvor jeg i starten snakkede om at pale ale er øltypen, man sjældent går galt i byen med, så er denne øl særdeles ikke en undtagelse. Hærvejs Sol rammer lige i plet, da bitterheden ikke skræmmer nogen og sødmen er lige tilpas. Når jeg lige er kommet mig over forskrækkelsen med den lidt for krydrede humle (til min smag) så er det faktisk en god øl. Den vokser ligesom på mig og jeg udbryder: “Det er jo en god øl”.

4 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: