Øltype: Abbey Tripel
Alkohol: 7,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Ølværket
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Efter vores anmeldes af Ølværket – Offshore (kan læses her), dukkede der en dag en seddel op i postkassen. Jeg gik afsted mod den kombinerede Shell og 7/11 og vupti så stod jeg med endnu to øl fra Ølværket og med de to øl var der en lille besked fra Ølværket…
De to nye øl er en Triple og ESB (english special bitter). Vi siger endnu en gang tak til Ølværket for at sponsorere os et par øl fra deres sortiment.
Etikette
Etiketten på øllen er rigtig flot og det røde/orange, der bryder med det sort/hvide er flot lavet. Info om øllet er ikke så prangende, men den nødvendig information er der. Der er tilsat humle, malt, gær, vand og koriander. Øllen har ingen bagetikette, så pladsen er begrænset. Jeg vil gerne vide hvilken humle, malt eller sågår gær øllen indeholder (lidt beer-snob er man vel ved at være), da det giver et bedre overblik over hvilken øl man står med i hænderne.
Udseende
Det er en triple i den mørke afdeling. Øllen er uigennemsigtig og mørkorange. Det slår mig at farven er lidt usædvanlig for øltypen, der tit plejer at være i det gyldengul hjørne. Jeg kan dog se på min øltavle, at en triple kan have en farveskala fra halmgul, gyldengul til ravfarvet, så helt skudt ved siden af har Ølværket ikke.
Skummet er let cremefarvet.
Duft
Øllen dufter dejlig krydret, den har en god duft af karamel og kandis.
Smag
For øltypen er den lidt for brændt til min smag. Det er lidt en mærkelig smag, krydret og samtidig brændt. Jeg vil skyde på at det er den tilsatte koriander, der er giver den noget krydrede smag.
I starten er mundfylden ret fyldig, men den slår relativt hurtig over i en ret kulsyreholdig fornemmelse for derefter at tørre ud og efterlader min mund tørlagt. Alkoholen er godt balanceret i øllen og afgiver noget sødme fra sig.
Eftersmagen er lang og tør.
Konklusion
Jeg er desværre ikke så vild med den brændte og krydrede smag, som hænger ved langt ind i eftersmagen også. Jeg synes ikke rigtig at det klæder denne øltype.
Jeg ved ikke helt om jeg skal give den 2 eller 3 kapsler. Men jeg ender på 3 kapsler, da øllen absolut ikke er udrikkelig, men den har bare ikke min fulde overbevisning. Man kunne også spørge sig selv om Trawler er navnet til en fin belgisk triple, som det jo ofte er det man kommer til at tænke på. Skal den smage som hav, fisk og havbund? Jeg synes egentlig at navnet er lidt spøjst lige til den øltype i hvert fald.
3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: