Kongebryg – IX Knud Den Store. 4,7% og 50 cl. Sponsoreret af Kongebryg – kongebryg.dk

Etikette
“Knud Den Store – Endnu engang rykker vi tankerne til England, som i virkeligheden er en dansk provins. Knud var ikke helt til bitter øl, men var dog betaget af den dejlige aroma som tørhumlingen giver. Kongebrygs Knud Den Store er en let sommerøl, som sagtens kan drikkes under fart i langbåden mod vest.”

Udseende
Flot halmgul farve og let uklar. Skummet er stort, fyldigt og luftigt med store bobler i starten. Nu ligger det som små blonder på øllens overflade.

Uden gær.

Med gær.

Duft
Ja, denne øl er jo tørhumlet, det var Knud den Store i hvert fald glad for. Tørhumlingen foregår med Citra som tilføjer en lille snert af citrus til aromaen. Ellers synes jeg duften er meget krydret, jeg kan se at der er tilsat honning og jeg synes jeg kan fornemme dens tilstedeværelse. 
Smag
Dykker jeg ned i øllet, møder mig en kraftig mundfylde. Det er en tjekkisk og engelsk humle, der pryder øllen. Saaz som bitterhumle, East Kent Golding som aromahumle og så Citra som den amerikanske tørhumling. Saaz kan jeg smage i bitterheden, den bruges typisk i den tjekkiske pilsner så jeg synes det er lidt sjovt, at den bruges i denne pale ale.
Det vel nok en engelsk pale ale, og derfor har de også brygget den med humlen East Kent Golding, som bidrager med kraftig smag af både flora og krydderier.   
Mundfylden har jeg snakket lidt om, det er en dejlig blød øl men den bliver samtidig også løftet op af både kulsyren og bitterheden fra humlen. 
Eftersmagen er lang og vedvarende, bitterheden ligger stadig og dvæler i mit svælg.

Konklusion
Hvad vi drikker allermest af her på bloggen er India Pale Ales og American Pale Ales. Så det er ikke så tit at vi støder på en dansk produceret engelsk pale ale. Jeg har aldrig været den store fan af øl, når de er alt for krydrede. Men den gode mundfylde og bitterhed opvejer den kraftigt krydrede smag, plus at jeg nu har drukket en halv liter øl uden af være beruset. Det er rigtig lækkert at støde på en øl på kun 4,7% alkohol, der tilmed også smager godt. 
4 ud af 5 kapsler.  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: