Øltype: Biére de Garde
Alkohol: 7,0% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Kongebryg.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

For godt og vel to uger siden fik jeg ind af døren 10 nye øl fra Kongebryg. Øllene kom i en flot trækasse, med “Kongebryg” brændt på begge sider. I dette indlæg fra Facebook kan du se øllene og trækassen – https://www.facebook.com/oelnovicerne/posts/706126122830029 (tryk på et af billederne for at se dem alle.)

Etiketten
Som altid følger der en lille beskrivelse af øllen og øllens “ophavsmand” med. Den kan du læse herunder:

Pontius Pilatus
“Bedst kendt som dommeren der godkendte Jesu korsfæstelse. Virkeligheden var at Pontius Pilatus gjorde alt, hvad han kunne, for at undgå dette. Det var skik, at den romerske guvernør frigav en fange i påsken, og Pilatus bad befolkningen vælge Jesus frem for den berygtede morder Barabbas. Folket valgte at korsfæste Jesus. 

Biére de Garde, kommer oprindeligt fra Nord-Pas-de-Calais regionen i Frankrig, en øl brygget om efteråret og vinteren til det hårde landarbejde om foråret. Meget blød og rund med en velafbalanceret smag af dejlige danske æbler.” 

Udseende
Den er overraskende mørk, næsten ovre i en cola farve. Det er ikke en decideret køn farve, og der er heller ikke noget skum til at ophøje den lidt – så cola passer meget godt på øllens udseende.

Duft
Den har en syrlig aroma, men samtidig besidder den en sjov maltsødme, som vi ikke lige havde ventet. Den dufter desuden lidt af flora og krydderier (kommer i tanke om at det måske godt være en snert af kaffe).

Smag
Det er en øl der bare kan bælles, konstaterer vi. Men sådan ligger det selvfølgelig også med historien for øllen.
Kulsyren er egentlig rimelig fremtrædende. Den prikker på tungen og gør øllen dejligt læskende. Mundfylden er forholdsvis skrap eller frisk kunne man også sige.
Eftersmagen synes vi er meget kort og tør, og man sidder ikke rigtig tilbage med andet end en snert af maltsødme, kulsyre og lidt humle.

Konklusion
Jeg (Søren) havde forventet en lysere øl, så jeg blev noget overrasket over denne colabrune øl. Vi vil betegne det som en lidt mere mørk classic, med tilsvarende kulsyre og humle, blot med mere maltsødme.
Vi ender på 3 kapsler, en okay øl men en øl der mangler det specielle.

3 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: