Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12,12% vol. (33 cl.)
Forhandler: Fødselsdagsgave, 28 år.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.


Det er længe siden at jeg har anmeldt en øl her på bloggen. Jeg (Søren) har haft travlt med forberedelser i anledningen af min 28 års fødselsdag i dag d. 3. maj.

Først kom familien til fødselsdag/koncert i Musikkens Hus i Aalborg i onsdags – vi skulle høre Vivaldi og de fire årstider samt Piazzollas fire årstider, det var en storslået koncertoplevelse.
Fredag havde jeg inviteret 17 af de nærmeste venner til fødselsdagsfest og den blev fejret med manér. I den anledning fik jeg et par lækre øl, og en af dem drikker jeg her til aften. Og på selve min fødselsdag har jeg været til konfirmation, så det har en hektisk men god uge.


Udseende 

Øllen er kulsort og intet, jeg siger dig, intet lys trænger igennem. På toppen lå et mørkebrunt skum, som nu er forsvundet ud af syne og kan knap nok fremprovokeres, men det kan også godt være jeg skal lade være med at råbe af den…

Duft
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente af en chocolate oatmeal stout. Jeg har smagt chokoladeøl før, nogen mere heldige end andre –  Strubbes – Chocolat som jeg gav 2 kapsler og Svaneke – Choko Stout som jeg var ret pjattet med og gav 4 kapsler.
Men jeg synes den dufter at hasselnødder, måske lidt at Nutella. Jeg opfanger både bitterhed og sødme, den er krydret, men jeg synes faktisk ikke, at den er særlig behagelig at snuse til.

Smag
Mere kompleks bliver den derimod i smagen. Det er iøvrigt en fuldfed øl vi har med at gøre her. Øllen holder en alkoholprocent på 12,12 abv., men det er faktisk ikke noget jeg sådan lige mærker. Procenterne gemmer sig ufattelig godt, dukker dog op til sidst og varmer dejligt ned gennem svælget.
Så snart øllen rammer læber, tunge og gane klistrer det hele til. Det er hvad jeg vil betegne, som en rigtig dessertøl, der skal sippes og ikke bælles.
Smagen af chokolade kommer her rigtig til sin ret og jeg kan smage både bitterhed og sødme, men mest det sidste.

Konklusion
Jeg synes at øllen bliver for voldsom, som den står her i glasset. Chokoladen og sødmen er altdominerende, og bliver simpelthen for sød, klæg og klistret til min smag.

Pludselig kommer jeg i tanke om at jeg kunne prøve med en ølfloater – vaniljeis direkte ned i øllen. Det giver virkelig et skud energi til øllen, det skruer sjovt nok ned for sødmen og øllen bliver knap så klistret og der dukker lidt lakrids op i eftersmagen…
Jeg vil give denne øl 4 ud af 5 kapsler, den er lækker men for sød, men tilføjer man lidt god vaniljeis i øllen løftes den op til nye højder. Man burde jo også smide is i, nu det er en cocoa shake.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: