Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,2% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Bøgeskov Bryg, sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

I ren nostalgi sidder jeg og hører AC/DC’s Shoot to Thrill (det er jo ren Ironman), det er altså rock så det basker, og i grunden mærkeligt at de ikke kan høres på Spotify. Så er det godt at jeg har de der nymodnes cd’er liggende et sted. Og nu til øllet.

Vi har modtaget fire øl fra Glen Bøgeskov, bryggeren bag bryggeriet af selv samme navn – Bøgeskov Bryg.
Disse fire øl er: 2 x Arrowhead IPA og 2 x Cherry Stout.
Vi siger mange tak til Glen for øllene og vi glæder os til at smage på sagerne.

Etikette
Jeg kan godt lige den simple og alligevel meget iøjefaldende hvide silhuet af bøgen med dens rode og skriften skrevet med grøn.
Bag på etiketten skrives der lidt om øllen:

“Arrowhead er en rødlig, amerikansk IPA med humler fra Yakima dalen i USA. Arrowhead er opkaldt efter de pilespidser, som indianerne fra Yakama dalen brugte under Yakima krigen (1855-1858), hvor de kæmpede for deres jord. Indianerne har i dag stadig et reservat i dalen. Øllet er en humlet øl, der har en frisk smag med noter af citrus og passionsfrugt.”

Udseende
Øllen fremstår rigtig flot i glasset og har den helt rigtig IPA-glød. Skummet er kraftigt og har en cremet konsistens. 

Duft
Når jeg stikker næsen i øllet, opfanger mit snudeskaft en dejlig aroma af citrusnoter og lidt græs. Et tropisk islæt vil jeg også godt gå med til, det er den klassiske IPA aroma vi har at gøre med her. Der er i hvert fald knald på humlen og den behager mig. 

Smag
Mmmmh, efter øllen har fået lidt varme (det anbefales at den drikkes omkring 12-14 grader) liver øllen og den megen humle op. Jeg kan samtidig smage en god portion sødme og det synes jeg klæder øllen gevaldigt. Øllet prikker og gør ved, på tunge og i ganen, men den udtørrer også forholdvis hurtigt, så det er som sådan ikke nogen læskende IPA.
Jeg sidder tilbage med en tør og lidt klæg fornemmelse i munden. Eftersmagen er forholdsvis lang og jeg kan rigtig sidde og smage humlen.

Konklusion
For tre år siden da vi begyndte at anmelde øl, var vi bestemt ikke vilde med de humlede øl. Vi anmeldte en række single hop IPA’er fra Mikkeller og det gør helt ondt at læse dem nu, læs bare med her: Mikkeller – Super Galena. Vi har vænnet os til Pale Ales, India Pale Ale, Imperial Pale Ale, Black IPA’s og hvad de alle sammen nu hedder, og i sådan en grad at de også nydes i fulde drag. Arrowhead IPA er en IPA i den tørre ende, en lækker humlet øl med noter af citrus og tropiske frugter og det gør bestemt intet af høre AC/DC til.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: