Øltype: Spice
Alkohol: 4,8% vol. (50 cl.) 
Forhandler: Føtex, 10-15 kr.
Bedømmelse: 2 ud af 5 kapsler.


Jeg skulle anmelde 350+ øl inden denne øl kom en tur forbi bloggen. Jeg har hørt meget godt om denne øl, og at det skulle være en rigtig sommerøl. En rigtig frisk øl, og en øl der efter sigende kunne omvende en ikke øldrikker til at kunne lide øl.

Udseende
Øllens farve er ligeså gul som øllens etikette og så er øllen så uklar som den kan blive. Der var et luftig kridhvidt skum på toppen, men det er nu forsvundet. Tilbage kan ses nogle sodavandsagtige bobler stige til vejrs og bryde overfladen med et “blob”. Så der er altså godt gang i kulsyren.

Duft
Der stiger en frisk aroma op af glasset. Jeg fornemmer en vis sødme fra duften og vil skyde på at det er malten der spiller med musklerne. Jeg kan samtidig lige ane hyldeblomsten.

Smag
Ratebeer betegner denne øl som en krydre-øl, så det må jeg høre efter, ville ellers have skudt på en hvedeøl eller witbier.
Det første der møder mig er en voldsom omgang kulsyre, der prikker vældig på tungen. Øllet er frisk, sødt og tørt. Jeg kan smage hyldeblomsten, men det er ofte også let at få noget til at smage af hyldeblomst, og jeg må sige at de gør det godt her.
Eftersmagen er ret tør og kort.

Konklusion
Det er egentlig noget kedelig. Malten, den af byg og den af hvede, er sikkert det jeg betegner som sødmen. Humle er der vel også i, men hvad har de ikke oplyst. Nej det er derimod en sommerøl og den er økologisk og med hyldeblomst. Det er da også det eneste den gør godt, da den smager af hyldeblomst.
Men jeg sidder tilbage med en sodavandsagtig smag i munden og kulsyren minder til forveksling om en citron-hyldeblomstsodavand.
Hvis jeg skulle vælge en øl i stedet for denne, ville jeg hellere vælge en Thy Pilsner, som ja er en bedre øl og smager af noget mere.

2 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: