Øltype: Baltisk Porter
Alkohol: 7,9% vol. (20 cl.)
Forhandler: Basement Beer Bar, 50 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Da Basement Beer Bar omkring d. 13. marts kunne fortælle, at de i samarbejde med Thisted Bryghus ville lagre Limfjordsporteren på rye whiskeyfade fra Stauning, klappede samtlige ølnørder fra det ganske land i deres små hænder. Her på Ølnovicerne var vi da også voldsomt begejstrede for nyheden.

Endelig oprandt dagen hvor Basement Beer Bar frigav den første af de to fustager. Det var fredag d. 22. maj og trods specialet (som nu endelig er printet) troppede jeg op på Basement Beer Bar for at smage på de fadelagrede dråber.

Jeg var der i god tid, cirka et kvarter før øllen blev frigivet, og nåede da også lige hælde en øl i mig inden. Hvilken øl det var kan jeg ikke huske, men måske var det en saison fra svenske Beerbliotek.
Jeg mødte par ølblogger-kollegaer: Steen fra Tid til en øl og Peter har The Master of Hoppets, som begge har lavet en anmeldelse af øllen – Tid til en øl: Limfjordsporter rye whiskey fadelagret og
The Master of Hoppets – Thisted Limfjords Porter Stauning Rye Whiskey Barrel Aged.
De var selvfølgelig begge to meget spændte på at smagen øllen, ligesom de knap 95 glade gæster der fik smagt på øllen. Efter bare 25 minutter var fustagen tom, og mange måtte gå forgæves. Heldigvis er der endnu en fustage, dette er dog uvist hvornår den bliver frigivet. Heldigvis nåede Frank og jeg at få et glas, og nu til anmeldelsen.

 

Duft

Duften er meget behagelig, det er en rund aroma. Øllen dufter dejligt at egetræ og lidt underligt af mazarinkage, men det måske en nøddeagtig aroma vi opfanger.

Smag
Det er en radikal anderledes og afdæmpet smag denne fadelagrede Limfjordsporter har. Den er sød, rund, smager af farin og rugbrød og er langt mindre røget end den almindelige.
Den sædvanlige rå mundfylde er gemt langt væk, og bliver afløst af en rund og cremet mundfylde.
Whiskyen klæder øllen rigtig godt synes vi.
Eftersmagen er lang og god, og øllen nærmere sig langt mere en imperial stout end en baltic porter.

Konklusion
Frank kan bedre lide den helt almindelige Limfjordsporter. Jeg synes at den almindelige er god, men lidt for robust og voldsom. Jeg kan derimod noget bedre lide den 10 år gamle Limfjordsporter, jeg smagte for ikke så lang tid siden. Disse to øl minder i høj grad om hinanden. Vintage-Limfjordsporteren gav jeg 5 kapsler. Denne øl får dog 4 kapsler, da den er rigtig god og Thisted Bryghus må meget gerne brygge mere af denne øl.

4 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: