Øltype: Barley Wine
Alkohol: 9,4% vol. (33 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 35 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Det er efterhånden ved at være længe siden, jeg har drukket eller for den sags skyld anmeldt en øl fra Munkebo Mikrobryg. Det slog mig da jeg bladrede igennem de forskellige anmeldelser, og kom fordi Udgård Vintersolhverv, som I da også lige kan få anmeldelsen på – Munkebo Mikrobryg – Udgård Vintersolhverv.

Jeg gik straks ind på bestofbeers.dk, og til mig store glæde var Munkebos barley wine Megingjord på lager. En øl jeg smagte på Basement Beer Bar engang i efteråret og som jeg svor skulle anmeldes.
Duft
Aromaen breder sig rundt i rummet, og det er en meget behagelig duft. Jeg synes at jeg kan dufte humlen, der giver kant til den ellers søde øls aroma. Udover humle, dufter øllen af karamel og farin. Ja, alkoholen kommer da også frem i duften, men det er ikke det første der springer i øjnene.
Smag
Smagen er yderst behagelig, og det slår mig hvor mild øllen faktisk er. Øllen er ikke så sød, som man godt kunne frygte, det jeg mener er, at den ikke klistrer til tænder og læber.
Der er godt gang i kulsyren i øllen, der løfter øllen lidt op.
Jeg kan smage både karamel, farin, kaffe og jeg synes at den smager lidt af lakrids. Det er nok alkoholen der begynder at komme frem i smagen.
Der er en god balance mellem fyldighed i kraft af malt og alkohol og den friske kulsyre/humle.
Eftersmagen er lang og behagelig. Den dvæler længe i svælget og øllen klæber let til ganen.
Konklusion
Da jeg smagte øllen på Basement Beer Bar, var jeg helt oppe og ringe, det kan ses i denne kort anmeldelse på Untappd.
Det er ikke mange barley wines vi har drukket her op bloggen, og sjovt nok så har jeg lige pt. to barley wines i skabet, en fra Rocket Brewing og en fra Kongebryg.
Sune fra Vinspecialisten sagde endda at barley wine er det nye, altså det mange bryggere er begyndt at eksperimentere med nu.
Jeg er noget splitte, hvor jeg gav topkarakter til øllen på Untappd, er jeg idag ikke “blown away”. Men det er på den anden side den bedste barley wine jeg har smagt, og selvom den er på 9,5% alkohol så er den uhyggelig nem at drikke.
5 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: