Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (35 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 85 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.


Så skal vi anmelde Founders KBS ( Kentucky Breakfast Stout), en øl der er hypet så det basker. En øl reddit lovpriser og blærer sig med at have smagt. Og da Sune havde fået den på hylden, måtte jeg erhverve den.

Udseende
Øllen er selvfølgelig kulsort, hvor intet lys skinner igennem. Skummet er næsten ikke eksisterende.

Duft
Det er en heftig duft af chokolade og kage der stiger fra øllen. Det første jeg kommer i tanke om er hjemmelavede fastelavnsboller med brun glasur. Kaffen er ligeledes fremtrædende, den er meget behagelig, og egentlig forholdsvis mild.

Smag
Helt ufattelig rund og blød at drikke. Lidt kulsyre byder sig til og prikker let på tungen.
Øllen er sød, den smager af kaffe, chokolade og et strejf af vanilje. Så snart øllen synkes breder varmen sig og smagen fra bourbon fadene breder sig i mundhulen og i svælget. Følelsen er ret lækker, og det er i særdeleshed at man kan mærke og smage alkoholen.
Sidst vi smagte en imperial stout, der var lagret var på bourbon fade var med Mikkeller – Blackest. Den øl var ganske enkelt for meget, den var næsten uudholdelig at drikke. Den er her langt fra udrikkelig.

Vi snakker om at fadlagrede imperial stouts er en oplevelse for sig. Her kan man virkelig smage mange ting. Men det er samtidig også en øl, hvor man ikke skal have meget mere end et lille glas. Man kan godt sammenligne det med en fed chokoladekage med chokolademousse. En kage man gerne vil spise mere af, men man bare ikke kan. Så det er for alvor en sippe øl.

Konklusion
Jeg er bestemt ikke skuffet, og øllen lever bestemt op til hypen. Nu fik jeg sagt, at det er en sippe øl, men den er egentlig overraskende nem at drikke. Smagen af alkohol kommer først frem i eftersmagen, men her spiller den da også med alle musklerne. Vi kan rigtig fornemme smagen af whisky og helt til sidst brænder smagen af kaffe sig fast i munden.

5 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: