Øltype: Pilsner
Alkohol: 4,7% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Kongebryg.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Da jeg tilbage i april modtog en kasse fra Kongebryg var det ikke bare øl, der kan købes i butikkerne der var med i kassen. Det var derimod også to testbryg med; en pilsner og en porter.

Pilsneren går under navnet Sømandspilsner og brygger Niels Kiens skriver til os, at det er en meget let pilsner på 4,7% brygget med mango, plisner malt, cara pils, abbey malt, havre og humlet med citra og saaz.

Porteren er en øl brygget med havtorn og gæret med brettanomyces.

Udseende
Det er en flot øl, næsten gennemsigtig (nu fik jeg lidt gær med, og nu er den ret uigennemsigtig) og med et luftig og fyldigt skum. Lige som en pilsner skal være det.

Duft
Øllen dufter af havre og lidt af citrus. Aromaen er lidt hen af en weissbier, som oftest dufter af banan, og jeg synes at øllen har den samme sødme.

Smag
Øllen har en yderst behagelig mundfylde. Kulsyren er overraskende nok meget tilbagelænet. Jeg ved ikke helt om jeg synes om det, da der jo ofte er gang i kulsyren i en pilsner. På den anden side er det lækkert nok, da jeg derved kan opfange andet end blot en aggressiv omgang kulsyre. Sødmen fra mangoen sniger sig frem i eftersmagen, og sødmen klæber let til tænder og gane. Yderligere kan jeg sagtens smage humlen, der også gør sig godt i eftersmagen og bidrager til en relativ tør mundfornemmelse.

 

 

Konklusion
Det er ret fedt at Kongebryg sendte denne testbryg med. Det bevidner om at de tør satse på øllet og deres kunnen. Jeg synes det er en lækker øl. Det er øl der er let at drikke og helst i store slurke.

Dog savner jeg lidt skarpere kanter, for er dette en pilsner eller en weissbier? Humlen forsvinder lige så stille i sødmen fra malten og mangoen, jeg savner altså mere bitterhed. Det prikker ultra lidt på tungen, og derefter fader humlen ud. Malten har simpelthen overtaget, mere end den skal have i en pilsner.

Når dette så er sagt er det en vældig behagelig øl at drikke. Den fejrer ikke benene væk under mig, men det er dejligt at drikke en pilsner for en gang skyld, som ikke er noget man drikker allermest af som beer geek. Der findes ikke så mange spændende pilsnere derude og det ikke lige det første jeg vælger når jeg skal vælge øl. Så Kongebryg skal have en thumbs up herfra for, at prøve på at brygge en lidt anderledes pilsner og iøvrigt må Kongebryg sende denne øl ud i handlen, da jeg sagtens tror at den kan finde sig et publikum.

3 ud af 5 kapsler.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: